Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση του το Επιμελητήριο Ευβοίας, προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της παράνομης ακύρωσης προστίμων που είχαν επιβληθεί σε πρατήρια υγρών καυσίμων του Νομού Ευβοίας.
Παναγιώτης Σίμωσης.
Παναγιώτης Σίμωσης.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, κατόπιν αναφοράς από τηλεοπτική εκπομπή για την παράνομη ακύρωση προστίμων που επιβλήθηκαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων της Εύβοιας, διερεύνησε το θέμα και διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Τα πρόστιμα δεν επιβλήθηκαν ούτε για ελαττωματικές αντλίες, ούτε για νόθευση καύσιμων, ούτε για οποιαδήποτε αιτία που θα επηρέαζε την νόμιμη διακίνηση των καυσίμων προς τον καταναλωτή. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για απλές ελλείψεις στις πινακίδες που υπάρχουν στις αντλίες.

Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους που διενέργησαν τα όργανα της διεύθυνσης ανάπτυξης διαπίστωσαν ότι σε ορισμένες εγκεκριμένες, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και σύννομες κατά τ’ άλλα αντλίες απουσίαζε η αναγραφή του αριθμού της εγκριτικής απόφασης, είτε διότι η αναγραφή υπήρχε αλλά δεν ήταν ευδιάκριτη είτε διότι είχε καταστραφεί από την πάροδο του χρόνου.

Τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους πρατηριούχους για την τυπική ως άνω απουσία του αριθμού της εγκριτικής απόφασης στην κάθε νόμιμη και εγκεκριμένη αντλία, ακυρώθηκαν μετά από προσφυγή των πρατηριούχων στην περιφερειακή Επιτροπή Εμπορίου, η οποία δέχτηκε το παράνομο της επιβολής αυτών γιατί σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται η επιβολή προστίμου με βάση τις διατάξεις του άρθρου 30 παρ.11 περ.2 και παρ.11β του Αγορανομικού κώδικα.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, απόλυτα εναρμονισμένο στις αρχές της έννομης και υγιούς επιχειρηματικότητας, επικροτεί κάθε προσπάθεια που προασπίζει την θωράκιση του συστήματος διακίνησης καυσίμων, κάθε προσπάθεια που τίθεται απέναντι σε όλες τις στρεβλώσεις και πρακτικές νοθείας, καταδολίευσης και φοροδιαφυγής στον χώρο των καυσίμων. Επιδοκιμάζει κάθε προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων αλλά και των μηχανισμών διάβρωσης του χώρου. Το Επιμελητήριο Εύβοιας πιστεύει ότι η Περιφερειακή Επιτροπή Εμπορίου ενέργησε ορθά και αιτιολογημένα ακυρώνοντας τα υπέρογκα πρόστιμα γιατί στην περίπτωση αυτή πρόκειται για απλές τυπικές παραβάσεις και δεν θα έπρεπε να πάρει το θέμα αυτή την έκταση, με τρόπο τόσο αναληθή και συκοφαντικό.

Αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα, που όλες οι επιχειρήσεις προσπαθούν για την επιβίωσή τους, τέτοιους είδους ενέργειες υπονομεύουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Το ζητούμενο είναι η αλλαγή της νομοθεσίας στο θέμα της δίκαιης διαβάθμισης των προστίμων αναλόγως των παραβάσεων.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας