Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανασφάλεια για τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Σωληνουργεία, από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην εγχώρια βιομηχανική παραγωγή, υποστηρίζει η Κατερίνα Περλεπέ.
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή, το υπόμνημα διαμαρτυρίας του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο «Ελληνικά Σωληνουργεία» για την εγκατάλειψη από την Κυβέρνηση της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής και την υπονόμευση των θέσεων εργασίας, από την ανύπαρκτη πολιτική στήριξης της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα αυτό.
Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με τις προδιαγραφές που τίθενται κεντρικά στους διαγωνισμούς για Δημόσια έργα, ουσιαστικά αποκλείονται τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας και παραγωγικές μονάδες όπως τα Ελληνικά Σωληνουργεία, μένουν εκτός.
Στο υπόμνημα των εργαζομένων, αναφέρονται μια σειρά τέτοιες περιπτώσεις έργων σε όλη την Ελλάδα, όπου τελικά η αγορά ελατού χυτοσιδήρου προσανατολίζεται να γίνει από τρίτες χώρες, όπως η Κίνα και η Τουρκία.
Η ανυπαρξία εθνικών προδιαγραφών και η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού στήριξης της ελληνικής παραγωγικής βιομηχανίας, βάζουν σε δοκιμασία το μέλλον της, αλλά και το μέλλον μιας σειράς βιοτεχνιών που παράγουν υλικά υποστήριξης.  Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία σε καιροσκόπους αεριτζήδες και προμηθευτές να πλουτίζουν σε βάρος της Ελληνικής Οικονομίας.
Η κυρία Περλεπέ καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι με την πολιτική της, καταδικάζει την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή και αδιαφορεί για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων και κατ’ επέκταση για την οικονομία της χώρας μας.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας