Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο Στερεάς Ελλάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θέμα «Ανάπτυξη-Ανταγωνισμός-Νέες Τεχνολογίες».
Ο Πάνος Καμμένος
Ο Πάνος Καμμένος

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Εισηγήσεις έκαναν οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Νότης Μαριάς και η Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή.

Παρόντες ήταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παναγιώτης Μελάς και οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλης Καπερνάρος και Μαρίνος Ουζουνίδης.

Την προσυνεδριακή διαδικασία τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανιδάς, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Νομού Φθιώτιδας.

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι,

Η γιαγιά μου ήταν από το Γαλαξίδι. Έλεγε λοιπόν «αν δεν κλωτσήσει ο γάιδαρος δεν τον ξεφορτώνουν». Αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες και αυτό το μήνυμα στέλνουμε από εδώ, από τη Λαμία, από την καρδιά της Ρούμελης, από την καρδιά της Στερεάς Ελλάδας.

Είναι η ώρα να κλωτσήσει ο «γάιδαρος» και «γάιδαρος» είναι ο ελληνικός λαός που πρέπει να ξεφορτωθεί αυτή τη στιγμή μια ξένη χούντα. Μια χούντα τραπεζιτών και δανειστών που έχει εγκλωβισμένη μια συγκυβέρνηση, μια συγκυβέρνηση που ακολουθεί πιστά τις εντολές.

Έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στο μαράζωμα, την ελληνική οικογένεια στην απόγνωση, έχει φέρει στα σπίτια όλων των νοικοκυραίων τις εισπρακτικές εταιρίες. Σε λίγο καιρό, οι εισπρακτικές εταιρίες θα αναλάβουν να εισπράττουν τους βαρείς φόρους και τα χαράτσια που δεν μπορεί κανείς να πληρώνει.

Από εδώ, από τη Λαμία, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης, να ενωθούμε οι Έλληνες και όχι η διχόνοια να ξαναδιαιρέσει τον ελληνικό λαό. Για να μπορέσουμε να φέρουμε μαζί μας εκείνους τους πολίτες που έχουν φθάσει στο αδιέξοδο.

Είναι η ώρα να βάλουμε στο πλάι, να ξεχάσουμε, παλιές πολιτικές διαφωνίες του παρελθόντος που μας χωρίζουν και να κάνουμε ένα ενιαίο μεγάλο εθνικό μέτωπο προκειμένου να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, να πάρουμε πίσω το μέλλον των παιδιών μας, να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στις γειτονιές.

Γιατί στόχος της νέας τάξης πραγμάτων είμαστε όλοι, στόχος της νέας τάξης πραγμάτων δεν είναι μόνο οι αγρότες, δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι, δεν είναι μόνο οι άνεργοι, δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, δεν είναι μόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στόχος της νέας τάξης πραγμάτων είναι ο κάθε πολίτης, μεγάλος, μικρός. Ο κάθε πολίτης που ανήκε μέχρι χθες στα κόμματα που έκλεισαν τον κύκλο της μεταπολίτευσης και που σήμερα συνεργάζονται.

Για αυτούς που πίστεψαν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν μιλούσε για την Ευρώπη των εθνών-κρατών και μας έβαλε στην Ευρώπη, και όχι στη σημερινή πρόταση της κ. Μέρκελ για την Ευρώπη του φεντεραλισμού. Όπου έχει στόχο ξεκάθαρο, τον στόχο που είπε ο πρωθυπουργός προχθές και τον πέρασαν στο «ντούκου» τα κανάλια, την ημέρα της απεργίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε για ευρωπαϊκή ΑΟΖ και ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο. Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, ο ορυκτός πλούτος είναι ελληνικός, η ΑΟΖ είναι ελληνική, τα σύνορα είναι εθνικά, είναι της εθνικά κυρίαρχης χώρας που λέγεται Ελλάδα και ο ορυκτός πλούτος, τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, αλλά και η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική παραγωγή, ανήκουν στο έθνος-κράτος που λέγεται Ελλάδα.

Ακόμη δεν καταργήθηκαν τα έθνη, ακόμη η παγκοσμιοποίηση δεν κατάφερε να νικήσει, ακόμη έχουμε ελληνική σημαία και για αυτή την ελληνική σημαία θα ξαναχύσουμε αίμα αν χρειαστεί, ενωμένοι οι Έλληνες, απέναντι σε εκείνους που θέλουν να καταργήσουν την εθνική μας κυριαρχία.

Εδώ στη Ρούμελη λένε: «πάρε λάδι από την κορφή και μέλι από τον πάτο» και αυτό κάναμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Συστρατεύσαμε μαζί μας, στους δύο-τρεις μήνες που ξεκινήσαμε πριν από την προεκλογική εκστρατεία, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, οι οποίοι κατάλαβαν ότι τώρα πια, απειλείται το σπίτι μας, απειλείται η πατρίδα μας, απειλείται το μέλλον των παιδιών μας.

Και μαζί με εκείνους που σας είπα, που πίστεψαν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στη Ευρώπη των κρατών εθνών, στο ευρωπαϊκό όραμα, ήταν και εκείνοι που πίστεψαν στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Εκείνοι που δεν δέχθηκαν να «πάρει τη σημαία στα Ίμια ο αέρας» όπως είπε ο Πάγκαλος και ο Σημίτης, αλλά υπερασπίστηκαν τις εθνικές αξίες και αρχές.

Μαζί μας ήρθαν και εκείνοι που ανήκαν στην πατριωτική αριστερά. Όχι στην αριστερά που μιλά για Μακεδονία, σαν να είναι ένα όνομα που δεν ανήκει στην Ελλάδα. Όχι στην αριστερά η οποία πηγαίνοντας μαζί με εκείνους τους πράκτορες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, πάνε να κάνουν τη Θράκη μας ένα νέο Κόσσοβο. Αλλά με εκείνους που πιστεύουν στην πατρίδα στην εθνική κυριαρχία και στις αρχές.

Αυτοί είμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, μην μας ψάχνετε αλλού. Είμαστε Έλληνες οι οποίοι πιστεύουμε ότι τώρα που η πατρίδα μας και το μέλλον της απειλείται, θα ενωθούμε και δεν θα μπούμε στον διχασμό του παρελθόντος. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργήσουν πάλι έναν πόλο, ο οποίος είναι κάτω από τη σημαία του ναζισμού, του μίσους και να τους θυμίσουμε ότι έχουμε νεκρούς οι Έλληνες, οι γονείς μας και οι παππούδες μας, από την κατοχή και από τη γερμανική μπότα, ιδίως εδώ στη Ρούμελη.

Και από την άλλη πλευρά, το άλλο άκρο, βάζοντας τη διχόνοια για να ελέγξουν την Ελλάδα. Θέλω να γίνω απόλυτα σαφής, εάν πάρετε το περιοδικό «Επίκαιρα» το οποίο κυκλοφορεί τώρα, θα δείτε μια εξαιρετική έρευνα που αποκαλύπτει αυτό που εμείς είπαμε από εδώ από τη Λαμία πριν από τις εκλογές. Αποκαλύπτει ότι ο στόχος του μνημονίου δεν είναι η ανάπτυξη, δεν είναι η έξοδος της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν , αλλά ο έλεγχος της χώρας.

Αναφέρεται στη συζήτηση που είχε ο Παπακωνσταντίνου στην αμερικανική πρεσβεία το 2009, πριν βάλει την Ελλάδα στο μνημόνιο. Αναφέρεται στα wiki leaks όπου ήταν ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να μπει η Ελλάδα μέσα στο Μηχανισμό Στήριξης του ΔΝΤ προκειμένου να γίνει η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση.

Αναφέρεται σε δύο εκθέσεις, η μία του London School of Economics και η άλλη του open euro που δείχνουν ότι ο στόχος της εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή, της ελεγχόμενης χρεοκοπίας για να προστατευθούν οι τραπεζίτες και οι Γερμανοί ιδιαίτερα, που θέλουν να επικυριαρχούν στην Ευρώπη , είναι η εξαθλίωση του Έλληνα εργαζόμενου. Η αύξηση της ανεργίας και βρισκόμαστε, λέει μέσα, ακόμη στο 50% της εσωτερικής υποτίμησης.

Δηλαδή, ο στόχος των μνημονίων για την εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας, της παραγωγής, της ανάπτυξης, έχει επιτευχθεί μόνο κατά 50%. Επίσημα το ανακοινώνουν σήμερα.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ενέπαιξαν τον ελληνικό λαό εκείνοι που το 2010 είπαν ότι θα βγει από την κρίση και θα αρχίσει η ανάπτυξη στο τέλος του 2012, είμαστε ήδη στο πρώτο εξάμηνο του 2013 και αυτό το είπε ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου και κάποιος άλλος, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας στο Mega. Στο Mega, σε συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας, ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ, είπε ότι πρέπει να ψηφίσουμε το πρώτο μνημόνιο προκειμένου να βγούμε στην ανάπτυξη στο τέλος του 2012. Έρχεται τώρα και κάνει αναθεώρηση του μνημονίου, για πότε μας μιλάνε; Μας μιλάνε για το τέλος του 2014. Τέλος του 2014 λένε, με την ανεργία να μένει στα ίδια επίπεδα στο 27%, 30% εκτιμούμε εμείς και ίσως και παραπάνω. Και αναρωτιέμαι: το 30% ανέργων του ελληνικού λαού μέχρι το τέλος του 2014 πως θα ζήσει κύριοι της συγκυβέρνησης και κύριοι της τρόικας;

Πώς θα ζήσουν τα παιδιά του ανέργου και της άνεργης που δεν έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να θρέψουν την οικογένειά τους; Πώς σχεδιάζετε σε βάρος των Ελλήνων και των Ελληνίδων; Και δεν σχεδιάζετε σωστά, γιατί δεν λέτε πάλι την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι ότι θέλουν να πάνε έτσι μέχρι το 2040.

Η αλήθεια είναι αυτό που δήθεν τους ξέφυγε, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, τον τιμονιέρη δηλαδή στη γέφυρα του βαποριού, τον κ. Μέργο που είπε ότι «θα πρέπει ο βασικός μισθός να πέσει κι άλλο» . Δεν είναι κάτι νέο. Το έχουν υπογράψει, είναι γραμμένο, έχει βάλει την προσωπική του υπογραφή ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος πριν από τις εκλογές. Και τι λέει το μνημόνιο βάσει της συμφωνίας; Ότι ο βασικός μισθός πρέπει να πέσει στα επίπεδα της Πορτογαλίας και πιο κάτω. Δηλαδή στα 400 ευρώ και καλύτερα, λέει μέσα, στα 350 ευρώ.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός της εξαθλίωσης, ένας σχεδιασμός εξαθλίωσης που τώρα μας το λένε και πολιτικά, να περιμένουμε λέει να γίνουν οι γερμανικές εκλογές. Τι μας νοιάζουν εμάς οι γερμανικές εκλογές; Κομματάρχης της Μέρκελ μπορεί να είναι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, ο ελληνικός λαός κομματάρχης της Μέρκελ ούτε υπήρξε ούτε θα γίνει ποτέ. Και αν θα εκλεγούν οι Γερμανοί της κ. Μέρκελ τι θα σημάνει αυτό; Θα σημάνει ότι θα προχωρήσει το σχέδιο επικυριαρχίας στην Ευρώπη, θα σημάνει ότι θα προχωρήσει ο σχεδιασμός των φεντεραλιστών, που είπε κατά λάθος ο Πάγκαλος πριν από τρία χρόνια, της νέας τάξης πραγμάτων, που σημαίνει ότι ο κάθε Έλληνας θα πρέπει να παύσει να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του ή του χωραφιού του.

Η ιδιωτική περιουσία βάλλεται, για αυτό φορολογείται το σπίτι και το χωράφι, για να μην υπάρχει Έλληνας ή Ελληνίδα που θα έχει το «κεραμίδι» που του παρέχει την ασφάλεια, θα πρέπει να είναι ένας ανασφαλής εργαζόμενος των 250 ευρώ, ο οποίος θα ελέγχεται από τους τραπεζίτες. Αυτό το σχέδιο εκτελούν και εάν αυτό το σχέδιο δεν το καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός το μέλλον μας είναι κατάμαυρο, οι μέρες που έρχονται θα είναι χειρότερες του πολέμου και σήμερα αυτό που βιώνουμε ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις είναι ουσιαστικά η καταστροφή της «κυψέλης» εκείνης που λέγεται ελληνική οικογένεια.

Το ίδιο ακριβώς κάνουν με το θέμα της πρωτογενούς παραγωγής. Γιατί χτυπούν τον αγρότη; Γιατί ουσιαστικά του λένε ότι για να βάλεις πετρέλαιο στο τρακτέρ σου, με την τιμή του πετρελαίου εκεί που την έβαλαν, χρειάζεσαι 300 ευρώ, όσο ακριβώς κοστίζει ένα στρέμμα ξερικό χωράφι; Γιατί δεν τον ικανοποιούν δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει παραγωγή με αφορολόγητο πετρέλαιο, με φθηνό ρεύμα, που δίνουν στις κυρίες των μεγαλοβιομηχάνων, στις βίλες, που τα έχουν μετατρέψει λέει σε εμπορικά κέντρα; Γιατί να πληρώσει τέσσερις φορές παραπάνω ο αγρότης, για να βάλει ρεύμα στην πομόνα και να ποτίσει το χωράφι; Γιατί θέλουν να μην υπάρχει η πρωτογενής παραγωγή, γιατί μια χώρα που έχει αυτάρκεια, που έχει προϊόντα για να ζήσει τον λαό της, μπορεί να αντισταθεί. Μια χώρα που δεν παράγει και δεν έχει πρωτογενή παραγωγή είναι υποχρεωμένη να εισάγει και γίνεται θύμα και υπάλληλος των ξένων συμφερόντων.

Δεν σας κάνει εντύπωση, τα είπαμε και στο προσυνέδριο της Λάρισας, ότι επιδοτούσαν επί τόσα χρόνια το σκληρό σιτάρι. Η Ελλάδα ήταν παραγωγός μαλακού σιταριού, κάποιοι που είστε αγρότες θα το καταλάβετε, μαλακό σιτάρι σημαίνει ψωμί. Τι έκαναν λοιπόν, σταμάτησαν την επιδότηση στο μαλακό σιτάρι, έβαλαν στα χωράφια όλοι να καλλιεργούν το σκληρό σιτάρι που βγάζει σιμιγδάλι και το στέλνουν στην Ιταλία να το κάνουν μακαρόνια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα, από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς μαλακού σιταριού να γίνει εισαγωγέας μαλακού σιταριού, δηλαδή να μην έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί και να παράγει ψωμί για να ταΐσει τον λαό της. Αυτός είναι ο σχεδιασμός της νέας τάξης πραγμάτων και έρχονται τώρα και «κοτσάρουν» από πίσω «νέος διατροφικός κώδικας», που σημαίνει ότι εάν αύριο το πρωί βάλετε ένα μποστάνι στον κήπο του σπιτιού σας, για να βγάλετε δυο πατάτες, πέντε ντομάτες και έξι πιπεριές θα σας συλλάβουν, αυτό λέει ο νέος διατροφικός κώδικας, απαγορεύεται η σπορά. Στα μεγάλα σούπερ – μάρκετ, τα είδα μπαίνοντας στη Λαμία, θα δείτε ότι πολλά από τα προϊόντα έχουν μια ταμπέλα που γράφει «monsanto», που γράφει δηλαδή «απαγορεύεται η σπορά» και αν το σπείρετε αυτό δεν θα ξαναβγεί του χρόνου. Έλεγχος της νέας τάξης πραγμάτων.

Χαίρομαι που σήμερα βρίσκεται εδώ και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, διότι πρέπει να αντισταθούμε και ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι. Αυτή η επίθεση είναι επίθεση απέναντι στο Γένος, απέναντι στο Έθνος, απέναντι στον Ελληνισμό και απέναντι στην Ορθοδοξία. Δεν θέλουν αρχές και αξίες, θέλουν όλα να είναι ισοπεδωμένα. Σε αυτή την ισοπέδωση εμείς τους λέμε όχι. Μπορεί από αυτό τον τόπο να πέρασαν και άλλοι κατακτητές, αλλά οι κατακτητές έφυγαν και η πατρίδα ελευθερώθηκε. Θα ξαναελευθερώσουμε την Ελλάδα ενωμένοι όλοι μαζί. Αυτό σας το υποσχόμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Σήμερα θα ακούσετε τις εισηγήσεις του Νότη Μαριά, της Ραχήλ Μακρή, των Συντονιστικών Επιτροπών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, των κινημάτων που είναι σήμερα εδώ, αλλά θα μιλήσουν και πολίτες οι οποίοι δεν είναι μέλη μας, γιατί εμείς θεωρούμε ότι αυτή είναι η στιγμή ενός εθνικού προσκλητηρίου. Είναι η ώρα που θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τα χέρια μας και τις ψυχές μας και να ξεκινήσουμε τη μεγάλη αντίσταση.

Σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Τουρκία, προκειμένου, λέει, να συνεχίσει τις συζητήσεις της λεγόμενης χαμηλής διπλωματίας. Θα σας θυμίσω ότι αυτές τις συζητήσεις τις ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο τύπος αυτός, ο οποίος σκλάβωσε την Ελλάδα και βρίσκεται τώρα να κάνει ομιλίες στα πανεπιστήμια της Αμερικής, για το πώς μπορείς να διαλύσεις μια χώρα σε δυο χρόνια. Ο τύπος αυτός, που δυστυχώς προστατεύθηκε και από τον Αντώνη Σαμαρά και από τους βουλευτές που δεν ψήφισαν την παραπομπή του.

Εμείς λοιπόν λέμε ότι θα πληρώσει και ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου και όλοι οι απατεώνες της νέας τάξης πραγμάτων, οι οποίοι λήστεψαν τον ελληνικό λαό, από τον Σημίτη μέχρι και σήμερα. Η τιμωρία αυτή δεν θα είναι εκδίκηση, θα είναι απόδοση δικαιοσύνης.

Απόδοση δικαιοσύνης, γιατί την ίδια στιγμή που βάλλεται ο πολίτης, την ίδια στιγμή στη λίστα Λαγκάρντ κινούνται εκατοντάδες εκατομμυρίων σε συμβούλους αρχηγών κομμάτων, σε συγγενείς υπουργών, σε συμφέροντα τα οποία αυτή τη στιγμή ευνοούνται. Συγχωνεύονται τράπεζες και τους τα χαρίζουν, χρεώνουν τον ελληνικό λαό με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και δεν παίρνουν ως αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές, που πήρε ο Κώστας Καραμανλής με τα περίφημα 28 δισεκατομμύρια της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης, αλλά χρεώνουν την ανακεφαλαίωση των ιδιωτικών τραπεζών στο χρέος του ελληνικού λαού, δηλαδή σε όλους μας.

Οι ίδιοι άνθρωποι εξάγουν τα χρήματα στο εξωτερικό και περιμένουν να αγοράσουν τα κατασχεμένα σπίτια και χωράφια από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αυτή είναι η αλήθεια. Θα τους αφήσουμε; Όχι.

Κλείνω λέγοντάς σας ότι αυτά που βλέπουμε δεν είναι όλα μαύρα. Μαύρα προσπαθούν να μας τα δείξουν. Η Ελλάδα μπορεί πολύ εύκολα να βγει από αυτό το σπιράλ του θανάτου, τη «λάθος συνταγή» που έλεγε κάποτε ο Σαμαράς, το «φάρμακο που σκοτώνει», τα θυμάστε; Αυτό το φάρμακο δίνει τώρα.

Προσέξτε λοιπόν πώς η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει άμεσα. Ανταγωνισμός-Ανάπτυξη. Η πατρίδα μας συνορεύει με χώρες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία τα Σκόπια και η Τουρκία. Ο φόρος σε αυτές τις χώρες είναι 10%. Είναι φυσικό λοιπόν ότι όλες οι εταιρείες οι οποίες είχαν την έδρα τους στην Ελλάδα αυτό που θέλουν είναι να πηγαίνουν με βάση εκείνες της χώρες.

Οι μεταφορείς που πρέπει να βάλουν πετρέλαιο για να πάρουν τα αγροτικά προϊόντα και να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία και στη Ρωσία πληρώνουν το πετρέλαιο 1,60 και 1,70 ευρώ το λίτρο. Περνούν τα σύνορα και τους προσφέρουν οι άλλοι πετρέλαιο με 1,10. Η λύση λοιπόν είναι η χαμηλή φορολογία. 10% φόρο έχουν οι γύρω μας, 8% για όλους η φορολογία σε όλη την Ελλάδα. Να κάνουμε την πατρίδα μας ανταγωνιστική, ώστε να έρχονται εκείνοι να ψωνίζουν από εμάς. Πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης στο 1 ευρώ παντού, ώστε να μπορούν να δουλέψουν οι μεταφορές, να μπορούν να βάλουν οι Έλληνες πετρέλαιο στα σπίτια τους για να ζεσταθούν, ιδίως στις ορεινές περιοχές, να δουλέψει ο τουρισμός, τα ξενοδοχεία.

Πόσοι αυτή την στιγμή χάνουν από τους λαθρεμπόρους πετρελαίου; Τα δισεκατομμύρια τα οποία χάνει από το λαθρεμπόριο πετρελαίου το κράτος είναι ουσιαστικά τα χρήματα τα οποία θα στοιχίσουν στο κράτος, ώστε να κατεβάσει την τιμή του πετρελαίου στο ποσό του ενός ευρώ. Αλλά βλέπετε κάποιοι λαθρέμποροι πετρελαίου είναι και σπόνσορες και συμμετέχουν τώρα και σε αποκρατικοποιήσεις. Κάνουν λάθος, δεν θα τους το επιτρέψουμε, για να είμαστε ξεκάθαροι.

Έχουμε τον υψηλότερο ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη. Πηγαίνει κανείς να πιεί έναν καφέ σε ένα τουριστικό ή σε ένα παραλιακό κέντρο, σε ένα καφενείο και πληρώνει τον espresso 3,5-4 ευρώ. Έρχεται λοιπόν ο τουρίστας από την Αυστρία, ο οποίος πηγαίνει στην πρωτεύουσά του τη Βιέννη και πληρώνει τον καφέ 1,30 ευρώ. Ποιος ο λόγος να έρθει αυτός ο άνθρωπος εδώ και να βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού; Κανένας λόγος. Μείωση λοιπόν όλων των μορφών ΦΠΑ. Σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές να δοθούν ειδικά κίνητρα, ώστε να προσελκύσουμε τον τουρισμό μας και όλες τις μορφές τουρισμού. Ας έρθουν στη Ρούμελη να δουν πάνω στα βουνά ποια είναι η ομορφιά και τι επενδύσεις έχουν γίνει, που μπορούν να καλύψουν άνετα τον χειμερινό τουρισμό. Ας έρθουν εδώ και μαζί να φτιάξουμε ξανά τον αγροτουρισμό, ο οποίος πήγε στην τσέπη του Λαμπράκη, γιατί τον διαφήμιζε μέσα από τις ιστοσελίδες του και δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ στην ελληνική παραγωγή.

Και να το πάρουν απόφαση ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο, εκτός από τις ωραίες παραλίες, εκτός από τους πλούσιους υδρογονάνθρακες, εκτός από τον χρυσό υπάρχει και ένας παράγοντας που δεν τον έχουν υπολογίσει και αυτός ο παράγοντας είναι οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ευχαριστώ πολύ.»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας