Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, η επιστημονική εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητήριου, με θέμα «MADE IN GREECE.COM–ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».
Κώστας Λαγός
Κώστας Λαγός

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία η Επιστημονική Εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Διοίκηση του 9ο Περιφερειακού Τμήματος Ανατ. Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε συνεργασία με το «think tank» Πολιτεία Γνώσεων, στο ξενοδοχείο «Lousy» στη Χαλκίδα, με θέμα: «MADE IN GREECE.COM–ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

Κύριοι ομιλητές ήσαν οι κ.κ.

 1. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΗΣ - Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας ΓΑΙΑ
 2. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ– Εκπρόσωπος του δίκτυου REpowerGreece
 3. ΚΙΤΡΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – Εκπρόσωπος εταιρείας Πληροφορικής CITRIN

Την παρουσίαση των ομιλητών έκανε ο κ. Βερνέζος Δημήτρης και το συντονισμό ο κ. Παπανικολάου Δημήτρης από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ.

Στην αρχή της Εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Τοπ. Διοίκησης του 9ου Π. Τ. Αν. Στερεάς κ. Λαγός Κων/νος παρουσίασε περιληπτικά τις Δραστηριότητες του 9ου Π.Τ. ΟΕΕ για τη διετία 2011 – 2012.

Ο κ. Κεφαλογιάννης Άρης παρουσίασε την γέννηση, την εξέλιξη και την συνεχή Ανάπτυξη της εταιρείας ΓΑΙΑ, κυρίως στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας, εφ΄ όσον τα προϊόντα είναι ποιοτικά, υπάρχει συνέπεια απέναντι των συνεργατών και των πελατών και φυσικά σωστοί τρόποι προώθησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών.

Ο κ. Κωστόπουλος Αλ. ανέπτυξε τη Δράση του δικτύου REpowerGreece, για την σωστή ενημέρωση και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και κυρίως στις χώρες που υπάρχει δραστηριότητα για τα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο κ. Κιτρίδης Διαμ. παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο (ΙΝΤΕΡΝΕΤ ), μέσω σωστής χρήσης όλων των προσφερομένων μέσων, SOSIAL MEDIA κ.λπ. για όλες τις επιχειρήσεις.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι, ανεξάρτητα από την κρίση που συνεχίζεται, εφ΄όσον τηρηθούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για ανάπτυξη και αύξηση της επιχειρηματικότητας.

H μεγάλη συμμετοχή, των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου αλλά και εκπροσώπων Φορέων ήταν ουσιαστική για την εξέλιξη της παρουσίασης και της συζήτησης που ακολούθησε. Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι «το Οικονομικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ανάλογες Εκδηλώσεις και στο μέλλον με τα μέλη του και με Τοπικούς Φορείς ώστε να ακουστούν επιστημονικές απόψεις από έγκριτους εισηγητές, με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας».

Στη Εσπερίδα μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν και οι κάτωθι :

 1. Ο κ. Kων. Μαρκόπουλος Βουλευτής Εύβοιας,
 2. Ο κ. Δημ. Αναγνωστάκης
 3. Ο κ. Αθ. Ζεμπίλης Δήμαρχος Χαλκίδας
 4. Εκπρόσωπος που Μητροπολίτη Χαλκίδας ( Αρχ/της Φιλόθεος )
 5. Ο Αντιδήμαρχος Χαλκίδας κ. Βοσκός Γ.
 6. Ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων Αλέκος Αναστασίου
 7. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναγνώστου Δημ.
 8. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παγώνης Χρ., Ρουσόπουλος Κων., Τάσος Μάζης & Αντ. Αφράτης.
 9. Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Έλενα Βάκα,
 10. Ο κ. Λαλανίτης Γ. Εκπρόσωπος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Εύβοιας
 11. Ο κ. Κούκος Παντ. Πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ
 12. Ο κ. Γεωργάτος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας

Για την Τοπική Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Κων/νος Λαγός
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας