Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευβοίας, Κώστας Μαρκόπουλος κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με θέμα την «Εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας».
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας αποτελεί ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για την πόλη της Χαλκίδας αλλά και για όλο το νομό Ευβοίας. Εξυπηρετεί υπερδιπλάσιο αριθμό κατοίκων από εκείνο της πόλης της Χαλκίδας, αφού σε αυτό προσέρχονται κάτοικοι από όλη την Εύβοια αλλά και το νομό Βοιωτίας. Δηλαδή πάνω από 200.000 κατοίκους. Το σύνολο των πολιτών αυτών αξιώνουν από το ελληνικό κράτος πρόνοιας, χειροπιαστή άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου, και δηλώνουν απογοητευμένοι από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, που δεν έχουν επιτρέψει ούτε τα θεμέλια σκυροδέματος να τοποθετηθούν ακόμα.

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου δυναμικότητας 278 κλινών και την προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Το έργο έχει ανατεθεί σε κατασκευαστική εταιρία από τον Μάρτιο 2009 και υποτίθεται ότι θα ολοκληρωνόταν τον Μάρτιο 2013. Από το Δεκέμβριο του 2011 έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένης και της μελέτης, στο ΕΣΠΑ Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013. Ο προϋπολογισμός του, σύμφωνα με την προ δύο μηνών τροποποίηση, ανέρχεται σε 71.420.000 ευρώ και η ολοκλήρωση του έργου μετατέθηκε για τον Ιούνιο 2015. Από αυτά τα χρήματα, τα 22.000.000 ευρώ έχουν εξασφαλιστεί από το Π.Ε.Π. και το υπόλοιπο ποσό είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.). Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο 2012 ότι τα υπόλοιπα χρήματα θα ανευρεθούν από το Τομεακό πρόγραμμα 2014-2020 του Υπουργείου Υγείας, ενώ ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Κυβέρνησης Παπαδήμου, κος Μάκης Βορίδης είχε προφορικά δεσμευτεί για 7.7 εκ. ευρώ από το Π.Δ.Ε., άμεσα, κάτι που δεν επαληθεύτηκε.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κος Υπουργός

1) Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ολόκληρου του έργου και από ποιές πηγές; Με δεδομένο ότι και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ενταχθεί στην κατηγορία Περιφέρεια Μεταβατικής Στήριξης, το Τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών; Έχει προγραμματιστεί σχετική πίστωση;

2) Ποιό είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των έργων; Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με την ανεύρεση αρχαιοτήτων και την Αρχαιολογική Υπηρεσία; Η τροποποιημένη μελέτη έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο και το Ελεγκτικό Συνέδριο; Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας