Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των εκδηλώσεων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, με κύριο θέμα την την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.
Ο κ. Γιώργος Μόσχος, βοηθός του Συνήγορου του Πολίτη
Ο κ. Γιώργος Μόσχος, βοηθός του Συνήγορου του Πολίτη

Τρίτη 19/2/2013 ο κ. Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, επισκέφτηκε τη Χαλκίδα, ύστερα από πρόσκληση του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας και συναντήθηκε με μαθητές και καθηγητές.

Αρχικά επισκέφτηκε το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας και συζήτησε με μαθητές και καθηγητές θέματα σχετικά με την κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, την ποιότητα σπουδών, τις σχέσεις εκπαιδευτικών-μαθητών, τη βία και τους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων, καθώς και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην καθημερινότητά τους. Ο κ. Μόσχος τους ενημέρωσε επίσης για τον ρόλο και τη δράση του Συνηγόρου σχετικά με τα Δικαιώματα του παιδιού. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Μόσχος παρουσίασε σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας, τις εμπειρίες και τις προτάσεις του Συνηγόρου για θέματα σχολικής βίας.

Στην ίδια εκδήλωση η κ. Γιαννάτου Αγγελική, Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, παρουσίασε τη διαμεσολάβηση ως μέσο ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων και πρόληψης της βίας.

Η υπεύθυνη του ΣΣΝ Ν. Εύβοιας

Ηλιοπούλου Ιωάννα
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας