Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Συνάντηση είχε σήμερα ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι τα τμήματα του ΤΕΙ Χαλκίδας μένουν όλα ως είχαν.
ΤΕΙ Χαλκίδας
ΤΕΙ Χαλκίδας

Ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου μετά και την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία μετέχει συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και του ζήτησε τη νεότερη ενημέρωση για το θέμα που απασχολεί το νομό μας σχετικά με το ΤΕΙ Χαλκίδας και το σχέδιο Αθηνά. Ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι όλα τα τμήματα θα παραμείνουν ως είχαν, του τμήματος ηλεκτρολογίας συμπεριλαμβανομένου.

Τα παραπάνω αποτελούν δικαίωση για τον αγώνα των φορέων της Εύβοιας που προηγήθηκε και μια ευχάριστη εξέλιξη, απόρροια του δίκαιου του αιτήματός μας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Υπουργείο Παιδείας απόφάσισε την κατάργηση 94 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανάμεσα τους και κάποιες σχολές του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Οι αντιδράσεις για την υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας, άμεσες με επιστολές τοπικών φορέων στον Υπουργό Παιδείας, όπως του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ρουσόπουλου, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες φοιτητών, αρχικά με κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας και στην συνέχεια με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στην Αθήνα.

Τον αγώνα΄φοιτητών ήρθαν να ενισχύσουν με επιστολές και συνελεύσεις το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο Βαγγέλης Αποστόλου, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, το Επιμελητήριο Ευβοίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου με Υπουργό Παιδείας και οι συνεχείς προσπάθειες του ανεξάρτητου βουλευτή Ευβοίας Κώσταντίνου Μαρκόπουλου.

Φαίνεται τελικά, ότι οι προσπάθειες όλων έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.




Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας