Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 εξηντατέσσερεις μαθητές της Α΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας και οι συνοδοί καθηγητές τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε Επίδαυρο – Μυκήνες – Ναύπλιο, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στις Μυκήνες
Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στις Μυκήνες

Αρχικά επισκέφθηκαν το θέατρο της Επιδαύρου που κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα π.χ. από τον Πολύκλειτο και φημίζεται για την ακουστική του. Αφού περιηγήθηκαν στον ευρύτερο χώρο, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρου, όπου και ξεναγήθηκαν στα σχετικά εκθέματα αυτού. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, όπου θαύμασαν το θησαυρό του Ατρέα και την ακρόπολη των Μυκηνών με την περίφημη πύλη των λεόντων. Περιόδευσαν σε όλη την διαδρομή του ιστορικού χώρου και κατέληξαν στο νέο Μουσείο των Μυκηνών όπου και παρέμειναν αρκετό χρόνο για να θαυμάσουν τα αρχαιολογικά εκθέματα.

Επόμενος σταθμός το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, όπου οι μαθητές περπάτησαν στα στενά της γραφικής παλιάς πόλης και ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο, το κτίριο του Βουλευτικού (πρώτη Βουλή) και το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας στις 27 Σεπτεμβρίου 1831. Σε καθεμιά από τις περιοχές που επισκέφθηκαν οι μαθητές ανέγνωσαν σχετικές εργασίες.

Τους μαθητές συνόδευαν ο Υποδιευθυντής του 4ου Γυμνασίου κ. Αγγελίδης Νικόλαος και οι εκπαιδευτικοί κ. Κωνσταντινίδου Ζωή, κ. Λάλου Κωνσταντίνα και κ. Μαγιάτη Αικατερίνη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕ 11
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας