Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην συλλογή φαρμάκων προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκίδας «Τ’ Αλωνάκι», για τις ανάγκες κάλυψης των άνεργων και ανασφάλιστων του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Μητρόπολης Χαλκίδας.
Προσφορά φαρμάκων στο Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Χαλκίδας από τον Σύλλογο «Τ΄αλωνάκι»
Προσφορά φαρμάκων στο Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Χαλκίδας από τον Σύλλογο «Τ΄αλωνάκι»

Ο γνωστός δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκίδος «Τ’ ΑΛΩΝΑΚΙ» πρόσφατα συγκέντρωσε από τα πολυάριθμα μέλη του, μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, για τις ανάγκες των ανέργων και ανασφαλίστων του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Τα προσφερθέντα φάρμακά κατεγράφησαν αμέσως από τους αρμοδίους εθελοντές φαρμακοποιούς και διατίθενται ήδη στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Λιανοστάθης έλαβε θερμότατη ευχαριστήρια επιστολή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, καθώς και τα υπ’ αριθμ. 0155/25.2.2013, 0156/25.2.2013, 0157/25.2.2013, 0158/25.2.2013 και 0159/25.2.2013 Δελτία Ποσοτικής Παραλαβής Φαρμάκων.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στη Χαλκίδα, το οποίο, ως γνωστόν, λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολις σε αγαστή συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας, τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, βοηθά τακτικώς 115 ανέργους και ανασφαλίστους συνανθρώπους μας, οι οποίοι γίνονται αποδέκτες, και δι’ αυτού του τρόπου, της στοργής και της αγάπης της Αγίας μας Εκκλησίας, στην Οποία όλοι μας –Κλήρος και Λαός- αξιωθήκαμε ν’ ανήκουμε. Η ανταπόκριση των ανθρώπων και σ’ αυτό το κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας για προσφορά στον πλησίον, είναι συνεχής, σπουδαία και συγκινητική, αν αναλογιστούμε μάλιστα και την δυσκολία που υπάρχει σε όλους, λόγω της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει εδώ και χρόνια την Πατρίδα μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επιθυμεί και δημοσίως να εκφράσει τις ευχαριστίες του αλλά και όλων των συνεργατών του, Κληρικών και λαϊκών, στο φιλανθρωπικό αυτό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο, σε όλους εκείνους που πρόθυμα προσέρχονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο και προσφέρουν φάρμακα, καθώς και επίσης και στους εθελοντές Ιατρούς, Φαρμακοποιούς και Νοσηλευτές που διαθέτουν αρκετό από το χρόνο τους για προσφορά αγάπης.

Ο λαός μας υπήρξε πάντοτε φιλότιμος και σήμερα, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, θα σταθεί και πάλι πλησίον των ενδεών και εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας. Υπενθυμίζουμε ότι το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην Χαλκίδα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, δηλαδή δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη, ούτε και βιβλιάριο απορίας και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα, κατά τις ώρες 4.00 έως 5.00 μ.μ., στο κτίριο της Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα.

Όσοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι και επιθυμούν να εγγραφούν στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, θα πρέπει να προσκομίσουν, κατά τις ανωτέρω ημέρες και ώρες, τα εξής δικαιολογητικά:

  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
  • Βεβαίωση μη υπάρξεως εισοδήματος από την Δ.Ο.Υ. ή αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.
  • Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από την Πρόνοια.
  • Βεβαίωση του Εφημερίου της Ενορίας του αιτούντος, ότι είναι άνεργος και χρήζει ενισχύσεως.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε και λειτουγεί και δεύτερο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, στην Ιστιαία της Βορείου Ευβοίας, το οποίο λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα, κατά τις ώρες 5.00 έως 6.00 μ.μ., στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας.
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας