Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Υπουργείο Ναυτιλίας αναγνωρίζει το πρόβλημα που έθιξε σε ερώτησή του ο Συμεών Κεδίκογλου για την ακαδημία εμπορικού ναυτικού της Κύμης και πανελλαδικά και δίνει την δική του απάντηση.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές στη ναυτική εκπαίδευση κατέθεσε με ερώτηση ο βουλευτής, ειδικά ως προς τη δυσκολία που συναντούν στην ανεύρεση ναυτιλιακής εταιρίες για την πρακτική τους εκπαίδευση, χωρίς την οποία δεν δύνανται να προχωρήσουν στα επόμενα εξάμηνα και να αποκτήσουν πτυχίο (αριθμός ερώτησης 6100 / 22/01/2013).

Σε συνέχεια της ερώτησης, το Υπουργείο απαντά ότι με υπουργική απόφαση ρυθμίστηκε για το τρέχον έτος η κατ’ εξαίρεση άμεση εγγραφή στο Β’ και Δ’ εξάμηνο και των σπουδαστών που δεν συμπλήρωσαν την ελάχιστη απαιτούμενη θαλάσσια υπηρεσία στο Α΄και Β΄θαλάσσιο εκπαιδευτικό ταξίδι.

Πέρα από την παραπάνω προσωρινή αντιμετώπιση του θέματος, ο βουλευτής αναμένει τις προτάσεις της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί για τη βελτίωση της ναυτικής εκπαίδευσης και ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος πρακτικής εκπαίδευσης.

Τέλος, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο η ευθύνη ανεύρεσης ναυτιλιακής να μετακυλήσει στην υπηρεσία ναυτικής εκπαίδευσης, όπως μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας που αναφέρεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου, ώστε να εξασφαλιστεί η ναυτολόγησή των σπουδαστών.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας