Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αρκετές αλλαγές κατατίθεται στην Βουλή το σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, εκτός του ότι μειώνονται κατά 150 τα τμήματα έγιναν και βελτιώσεις για να περιορισθεί όσο γίνεται η μετακίνηση φοιτητών από πόλη σε πόλη. Για το ΤΕΙ Χαλκίδας, παραμένουν τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ηλεκτρολογίας, ενώ το τμήμα Αυτοματισμού καταργείτε.
ΤΕΙ Χαλκίδας
ΤΕΙ Χαλκίδας
 

Πιο αναλυτικά: τα τμήματα που θα συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών του 2013 δεν θα είναι τελικά ήταν 386 - δηλαδή 249 στα πανεπιστήμια και 137 στα ΤΕΙ -  αλλά 384 - δηλαδή 250 στα πανεπιστήμια και 134 στα ΤΕΙ.

Οι Σχολές Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής που δημιουργούνται στο πλαίσιο του σχεδίου θα έχουν τρία τμήματα:

1. Γεωπονίας (με κατευθύνσεις Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Ανάπτυξης),
2. Τεχνολογίας Τροφίμων,
3. Διατροφής και Διαιτολογίας

Σε τρία Τμήματα Μηχανολογίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Κρήτης, στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας δημιουργούνται οι κατευθύνσεις: n Ενεργειακού Μηχανολόγου Μηχανικού n Κασκευαστικού Μηχανολόγου Μηχανικού

Στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής δημιουργείται πέραν της Δημόσιας Υγείας η κατεύθυνση Κοινοτικής Υγείας.

Σε δύο Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας δημιουργείται κατεύθυνση Γεωπληροφορικής.

Τα Τμήματα Αυτοματισμού περνούν σε καθεστώς μεταβατικότητας μέχρι να αποφοιτήσουν οι φετινοί εισακτέοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό μοιράζεται στα Τμήματα Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής, καθώς κρίθηκε ότι το γνωστικό αντικείμενο του Αυτοματισμού πρέπει να καλύπτεται στα προγράμματα σπουδών και των τριών τμημάτων.

Μια σημαντική αλλαγή που έγινε είναι ότι 10 τμήματα ΤΕΙ θα εξαιρεθούν και θα μείνουν ανοικτά μέχρι να αποφοιτήσουν οι φοιτητές. Αυτό ορίζεται έως τον Οκτώβριο του 2018, γεγονός που σημαίνει ότι οι εισακτέοι του 2012 θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Επίσης:

Σύμφωνα πάντα με ΤΑ ΝΕΑ, το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν θα συγχωνευτεί με το ΤΕΙ Σερρών για τη δημιουργία του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά θα παραμείνει αυτόνομο, γεγονός που συντελεί σημαντικά στη μείωση των μετακινήσεων.

Το ΤΕΙ Σερρών θα εντάξει τα τμήματα που λειτουργούν στην Κατερίνη και στο Κιλκίς και θα μετονομαστεί σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας