Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο πρόεδρος της Ευβοϊκής Τράπεζας Δημήτρης Παπαγρηγορίου συναντήθηκε μαζί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τ.τ.Ε., στην Αθήνα. Ένα ραντεβού που κανονίστηκε με παρέμβαση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Ευβοιώτη πολιτικού, Σίμου Κεδίκογλου.
H Συνεταιριστική Εύβοιας εκθέτει την Τράπεζα της Ελλάδος
H Συνεταιριστική Εύβοιας εκθέτει την Τράπεζα της Ελλάδος

Στη συνάντηση παρέστη και ο ίδιος ο Σίμος Κεδίκογλου, από πλευράς Τ.τ.Ε. παρέστησαν ακόμη ο υποδιοικητής της Ιωάννης Παπαδάκης, η διευθύντρια Δ/νσης Εποπτείας Τραπεζικού Συστήματος Βάσω Ζάκκα κι η αναπληρώτριά της Ιωάννα Σεληνιωτάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης, που κράτησε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά, αποτέλεσε η ενημέρωση της ηγεσίας της Τ.τ.Ε. για την πορεία της Ευβοϊκής Τράπεζας και για τις προοπτικές που διανοίγονται για το θεσμό των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Ο Δημ. Παπαγρηγορίου - που είναι και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών - ενημέρωσε για το γεγονός ότι ήδη, χάρη στις ενέργειες της διοίκησης, των στελεχών και του προσωπικού της Ευβοϊκής Τράπεζας επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό η αναστροφή του κλίματος δυσπιστίας για το μέλλον της που είχε προκληθεί από τα γεγονότα του Μαρτίου του 2012 με την λανθασμένη ανακοίνωση της Τ.τ.Ε. - που ανεκλήθη αμέσως - για αναστολή της λειτουργίας της Τράπεζάς μας.

Η επιστροφή της εμπιστοσύνης, διευκρίνισε ο Δημ. Παπαγρηγορίου, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι καταθέσεις ανέκαμψαν σχεδόν στο σύνολό τους στην Ε.Τ., πλησιάζοντας το ύψος της 31ης Δεκεμβρίου 2011, ενώ και οι άλλοι δείκτες της ακολουθούν θετική πορεία.

Τέλος, ο Δημ. Παπαγρηγορίου ενημέρωσε την ηγεσία της Τ.τ.Ε. ότι ήδη από 21 Φεβρουαρίου η Ευβοϊκή Τράπεζα προχώρησε στην αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου της με στόχο να διευρύνει τα ίδια κεφάλαιά της και να καταστεί έτσι πιο ισχυρή, εν όψει των όποιων εξελίξεων - αναμόρφωσης του θεσμού των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Τόσο ο υποδιοικητής της Τ.τ.Ε. Ιωάννης Παπαδάκης, όσο και η διευθύντρια της Δ/νσης Εποπτείας Βάσω Ζάκκα, αλλά και η υποδιευθύντρια Ιωάννα Σεληνιωτάκη άκουσαν με συγκρατημένη ικανοποίηση την ενημέρωση του προέδρου της Ε.Τ. και κυρίως τους στόχους του Δ.Σ. για περαιτέρω ενδυνάμωσή της, προχώρησαν δε με την ευκαιρία και σε συστάσεις για τον περιορισμό, στο μέτρο του δυνατού, των καθυστερήσεων - που πάντως έχουν ήδη βελτιωθεί σημαντικά - και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της εξόρμησης για την αύξηση του εταιρικού της κεφαλαίου.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Τ.τ.Ε. Γιώργος Προβόπουλος, λακωνικός όπως πάντα, συνέστησε μεγαλύτερη προσπάθεια σε διοίκηση και στελέχη της Ε.Τ., αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί γι' αυτήν στην Τ.τ.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, παρά τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του, παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την σχεδόν δίωρη συνάντηση του προέδρου της Ε.Τ. με την ηγεσία της Τ.τ.Ε. και, μάλιστα, με τις παρεμβάσεις του εξήρε τη συμβολή της στην ανάπτυξη της Ευβοίας στα 14 χρόνια της λειτουργίας της, ενισχύοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τονίζοντας με την ευκαιρία ότι η Ε.Τ. απολαύει γενικής αναγνώρισης και εμπιστοσύνης και, άρα, η ύπαρξή της αποτελεί μεγάλο όπλο για την τοπική οικονομία.

Γι' αυτό, τόνισε, πρέπει να στηριχθεί περαιτέρω και από την Τ.τ.Ε.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε ευθέως από τον διοικητή Γ. Προβόπουλο και την υπόλοιπη ηγεσία της Τ.τ.Ε. να περιβάλουν με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη τον θεσμό των Συνεταιριστικών Τραπεζών, εν όψει των όποιων αποφάσεων για την αναμόρφωση του Τραπεζικού συστήματος στη Χώρα μας.
Δημοφιλή σήμερα

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

16/03/2018
Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρει μεταξύ ...
Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

16/03/2018
Ο Θίασος «Κασταλία», σε μια ξεχωριστή Σκηνική Συνάντηση με το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος, Αμαρύνθου, παρουσιάζει την Τριλογία του Α...
Παρουσίαση του προγράμματος του 2ου bio-Mechanical festival στη Χαλκίδα

Παρουσίαση του προγράμματος του 2ου bio-Mechanical festival στη Χαλκίδα

15/03/2018
Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00 μμ το Θέατρο Χαλκίδας θα κάνει την παρουσίαση του 2ου προγράμματος b...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας