Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Φορείς της Εύβοιας συγκεντρώθηκαν χθες Πέμπτη στη Χαλκίδα για να ενημερωθούν και να συζητήσουν το πρόβλημα που προέκυψε μετά τις τροποιποιήσεις του σχεδίου «Αθηνά» και την υποβάθμιση που υφίσταται ο νομός Εύβοιας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς

Οι φορείς της Εύβοιας συγκεντρώθηκαν χθες Πέμπτη 07-03-2013, στη Χαλκίδα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν το πρόβλημα που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση και των τροποποιήσεων του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την «τελική» πρόταση του σχεδίου «Αθηνά» υποβαθμίζεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Περιφέρειά μας και ιδιαίτερα στο Νομό μας.

Είμαστε αντίθετοι με την πρόταση γιατί απλά δεν υπακούει στα κριτήρια του ίδιου του σχεδίου και βρίσκεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Υπουργού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Τη χωροθέτηση της έδρας της διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, σύμφωνα με την αρχική πρόταση του Υπουργού και τα ακαδημαϊκά κριτήρια του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»
 • Τη μεταφορά του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ενεργά τμήματα από τα μεταβατικά, με εισακτέους το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 (ένταξή του στο μηχανογραφικό 2013)
 • Την παραμονή του τμήματος Αυτοματισμού στα ενεργά τμήματα, με σπουδαστές το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και όχι ως μεταβατικού σύμφωνα με την πρόταση, η οποία δεν είχε μπει καν στη διαβούλευση.
 • Την εισαγωγή σπουδαστών για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στα επίπεδα του 2012.

Εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για την υπαναχώρηση του Υπουργού Παιδείας και την αθέτηση των δεσμεύσεων του και κυρίως για την αγνόηση των ακαδημαϊκών κριτηρίων που ο ίδιος έθεσε, οι Φορείς της ΕΥΒΟΙΑΣ ομόφωνα

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

και πραγματοποιούμε κινητοποίηση με αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, στις 10:30

ΚΑΛΟΥΜΕ

 • τους βουλευτές του Νομού, τα πολιτικά κόμματα, όλους τους φορείς, που χωρίς εξαιρέσεις στηρίζουν την προσπάθεια, την εκπαιδευτική κοινότητα, την τοπική κοινωνία, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση
 • Να σταματήσει επιτέλους να επικρατεί η ρουσφετολογική λογική στις αποφάσεις
 • Να εφαρμοστούν τα Ακαδημαϊκά κριτήρια
 • Να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα

Για τη Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων

 1. Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Αθανάσιος Μπουραντάς
 2. Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Αθανάσιος Ζεμπίλης
 3. Ο Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Ιωάννης ΜπουροδήμοςΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας