Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, συμμετείχε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ευβοίας στη Χαλκίδα, για το επιχειρείν στην Ελλάδα και μίλησε για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Εύβοια.
Συμμετοχή Σίμου Κεδίκογλου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Εύβοιασ
Συμμετοχή Σίμου Κεδίκογλου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Εύβοιασ

Σε ό, τι αφορά το θέμα της εκδήλωσης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν, έχοντας ως προτεραιότητα να κερδίσουν τη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας, που αφορά περισσότερο τους νέους. Όπως είπε «60% ανεργία στους νέους είναι εφιάλτης που καμία κοινωνία δεν θα έπρεπε να ζει» και πρόσθεσε: «δυστυχώς οι συνταγές του παρελθόντος δεν δουλεύουνε πια. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε διορισμούς και δεν πρέπει γιατί αυτό το μοντέλο είδαμε που μας οδήγησε και αν θέλετε εκείνες τις προηγούμενες γενιές που μεγάλωσαν με αυτό το όνειρο, μια θεσούλα στο δημόσιο, σε ένα μεγάλο βαθμό ευνουχίστηκαν. Τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Προς αυτή την κατεύθυνση διαβεβαίωσε, πως από την πλευρά της πολιτείας θα υπάρξει η απαραίτητη στήριξη και θα δοθούν τα κατάλληλα όπλα και εφόδια. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα προγράμματα για τους νέους ενημέρωσε, πως με παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά Αντώνη συμπεριελήφθη στο νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε ένα αυξημένο κονδύλι, περίπου 4 δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ, για την καταπολέμηση της ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους στις χώρες που έχουν υψηλότερο δείκτη, υπολογίζοντας ότι από αυτά πάνω από τα μισά μπορούμε να τα εξασφαλίσουν με σωστή προετοιμασία.

Ήταν κατηγορηματικός, ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, όμως, δεν αρκεί μόνο αυτό, χρειάζεται να υπάρξει κοινή και στοχευμένη δράση, να αξιολογηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Εύβοιας και να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι ένας ιδανικός συνδυασμός, που η Εύβοια προσφέρει και που ο ίδιος παρουσίασε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα μαζί με παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας μοναδική προβολή στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η οποία θα κορυφωθεί μέχρι τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στην Εύβοια υπάρχουν πολλές προοπτικές. Καλά έλεγε ο Φίλιππος ο Β’ της Μακεδονίας, ότι όποιος ελέγχει την Εύβοια ελέγχει όλη την Ελλάδα, έχει απ’ όλα. Η Βόρεια Εύβοια θυμίζει Σποράδες και Πήλιο , η Νότια Εύβοια θυμίζει Κυκλάδες με το πιο ξερό τοπίο και η Χαλκίδα είναι ένας άλλος προορισμός, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, είναι μισή ώρα δρόμος από την Αθήνα και είναι ιδανική διέξοδος του Σαββατοκύριακου. Πρέπει, όμως, να δούμε και τις ειδικές μορφές τουρισμού. Η Β. Εύβοια έχει τις ιαματικές πηγές και επίσης πολλά μοναστήρια. Στηρίζομαι στη φαντασία σας να το δουλέψετε. Το σλόγκαν το έχω σκεφτεί: φροντίδα πνεύματος και σώματος, ελάτε στη Β. Εύβοια. Έχουμε τα μοναστήρια μας, έχουμε τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο και τις ιαματικές πηγές, σας προσφέρουμε full treatment. Από εκεί και πέρα εξειδικεύστε το ανάλογα με την αγορά στην οποία απευθύνεστε. Πρέπει να γίνουμε εξωστρεφείς ως οικονομία. Η Ν. Εύβοια αντίστοιχα έχει το προνόμιο της εγγύτητας με την Αθήνα. Είναι μόλις μία ώρα με πλοίο μέχρι το Μαρμάρι ή μέχρι τα Στύρα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, της εκδρομής του Σαββατοκύριακου. Υπάρχουν όμως και άλλες μορφές εξειδικευμένου τουρισμού, όπως είναι ο αγροτουρισμός και ο κυνηγετικός τουρισμός».

Και κατέληξε: «Έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και είσαστε τα καλύτερα μυαλά. Δεσμευόμαστε σαν κυβέρνηση να σας στηρίξουμε στις επιχειρηματικές σας προσπάθειες έτσι όπως ποτέ κυβέρνηση δεν στήριξε το νεανικό επιχειρείν στο παρελθόν, για την ακρίβεια ποτέ κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί του.

Συγχαίρω την ΟΝΝΕΔ για την πρωτοβουλία της. Δεν περιμένετε να σας λύσουν οι άλλοι τα προβλήματα. Εμείς πρέπει να σας βοηθήσουμε και το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός σας».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας