Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ι.Ι.Ε.Κ Praxis Χαλκίδα
Με Δελτίο Τύπου, ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, δηλώνει ότι τίποτα καλό δεν προμηνύει η αναβολή της σημερινής κινητοποίησης για τα ΤΕΙ Χαλκίδας.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Τρεις βουλευτές της Εύβοιας (Συμεών Kεδίκογλου, Δ. Aναγνωστάκης και K. Mαρκόπουλος) μαζί με τους κκ Θ. Mπουραντά, Θ. Zεμπίλη, Γ. Mπουροδήμο μια μόλις μέρα πριν την αποφασισμένη κινητοποίηση των φορέων του νομού κατά της υποβάθμισης του ΤΕΙ Χαλκίδας συνάντησαν τον Υπουργό Παιδείας K. Aρβανιτόπουλο. Η «ξαφνική διαλλαχτικότητα» του οποίου καθώς και κάποια άλλα «επιχειρήματα» φαίνεται ότι εντυπωσίασαν τόσο τους προαναφερθέντες που υποκαθιστώντας τους φορείς του νομού αποφάσισαν την αναβολή της σημερινής κινητοποίησης.

Και αυτό τη χρονική στιγμή που πανελλαδικά:

Αποκαλύφθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ η ανάθεση από το Υπουργείο σε ιδιώτες (με συμφέροντα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης) της καταγραφής των στοιχείων της ανώτατης εκπαίδευσης στην οποία βασίστηκε το σχέδιο Αθηνά.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι με καταλήψεις, παραιτήσεις (βλ.Δήμαρχο Λιβαδειάς), συλλαλητήρια (βλ.πανκρήτιο συλλαλητήριο σήμερα) και άλλες μορφές κινητοποιήσεων κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

Δυναμώνουν οι κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση από τις παρατεταμένες και διογκούμενες αντιδράσεις στο σχέδιο «Αθηνά» τόσο από το σύνολο της κοινότητας της ανώτατης εκπαίδευσης όσο και από τις τοπικές κοινωνίες.

Εμείς αταλάντευτα, παρά τις όποιες «κρυφές συμφωνίες» μεταξύ της συγκυβέρνησης και ιδιωτών που εποφθαλμιούν την υλικοτεχνική υποδομή και τη στρατηγική θέση του ΤΕΙ Χαλκίδας αταλάντευτα θα αγωνιστούμε μαζί με την ακαδημαϊκή κοινωνία και τους πολίτες του νομού για να αποσυρθεί το σχέδιο και να ξεκινήσει μια ουσιαστική διαβούλευση, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, με στόχευση, διαδικασίες, επιστημονικά κριτήρια για το τι αντιμετωπίζουμε, τι θέλουμε, πως και με τι μέσα θα το πετύχουμε, τι προτεραιότητες έχουμε άμεσα και τι μεσοπρόθεσμα.

Για τη πολύπαθη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει τα σχετικά θέματα εδώ και χρόνια. Έχει προτείνει μια περιφερειακή στρατηγική για την παραγωγική ανασυγκρότηση, τεχνολογική ανάπτυξη (με τη στήριξη της έρευνας αιχμής και την ενίσχυση της γνώσης ως παραγωγικής δύναμης) και παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναγκαιότητα λειτουργίας και στήριξης σε αυτή, τόσο Περιφερειακού Πανεπιστημίου, όσο και Τεχνολογικού Ιδρύματος.

Θεωρεί σκόπιμη τη βελτίωση και αναβάθμιση των δύο αυτών ιδρυμάτων με έμφαση στους τομείς γεωργίας & τροφίμων, υδατοκαλλιέργειας, την παραγωγή και διανομή ενέργειας, του τουρισμού, των τεχνολογιών πληροφορικής & τηλεπικοινωνιών κ.α. Έχει επισημάνει επίσης ότι στα πλαίσια του ήδη υπάρχοντος Χωροταξικού Σχεδιασμού, οι διοικητικές έδρες των δύο ιδρυμάτων πρέπει να χωροθετηθούν αντίστοιχα και σε Λαμία το πανεπιστήμιο και Χαλκίδα το ΤΕΙ.

Αν η σημερινή κυβέρνηση είναι ανίκανη να εφαρμόσει μια τέτοια ορθολογική και τεκμηριωμένη πρόταση, τότε σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς θα λύσει το θέμα προς όφελος τόσο του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνίας, όσο και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα ανοίξει νέους δρόμους, θα δημιουργήσει νέα μέσα και δυνατότητες για τη παραγωγική ανασυγκρότηση και την αειφόρο ανάπτυξη της χώρας.

Οι φοιτητές με βάση τις δηλώσεις του κ. Βαγγέλη Αποστόλου, συμμετείχαν μόνοι τους στην σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.
Δημοφιλή σήμερα

Το 1ο εξάμηνο του 2017 θα ολοκληρωθεί το έργο του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

Το 1ο εξάμηνο του 2017 θα ολοκληρωθεί το έργο του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

21/10/2016
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησι...
Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου στη Χαλκίδα

Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου στη Χαλκίδα

21/10/2016
Τιμήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου στη Χαλκίδα...
Γενική συνέλευση για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής από το σωματείο Δάριγκ

Γενική συνέλευση για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής από το σωματείο Δάριγκ

19/10/2016
Τη γενική συνέλευση του θα πραγματοποιήσει το σωματείο εργατοτεχνιτών κα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας