Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Νωρίς το πρωΐ σήμερα Τρίτη 19/3, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κος Συρίμης, πληροφορήθηκε ότι στα δημοτικά σχολεία Αγίου Νικολάου και Αφρατίου, μοίρασαν σάπια φρούτα στους μαθητές.
Μοίρασαν σάπια φρούτα σε μαθητές των δημοτικών σχολείων Αγίου Νικολάου και Αφρατίου Χαλκίδας
Μοίρασαν σάπια φρούτα σε μαθητές των δημοτικών σχολείων Αγίου Νικολάου και Αφρατίου Χαλκίδας

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησε διανομή φρούτων στα περισσότερα σχολεία της χώρας, έτσι και στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου και του Αφρατίου, μοιράστηκαν τα ειδικά κουτιά.

Με επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κο Συρίμη, μας επιβεβαίωσε την καταγγελία που υπήρξε από τους διευθυντές των σχολείων του Αγίου Νικολάου και του Αφρατίου Χαλκίδας, για σάπια φρούτα στα κουτιά διανομής σε μαθητές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σχεδόν τα μισά κουτιά είχαν σάπια φρούτα στο δημοτικό Αγ. Νικολάου, ενώ στου Αφρατίου κάτι λιγότερο.

Επίσης, μας τόνισε ότι τα φρούτα μεταφέρονται με απλά φορτηγά και διανέμονται από μεταφορική εταιρεία, όπως ήδη έχει συμφωνήσει το Υπουργείο Παιδείας, καθώς στην σύμβαση δεν αναφέρουν πουθενά μεταφορά με φορτηγά ψυγεία, όπως θα έπρεπε να γίνεται. Τα φρούτα έφτασαν στα σχολεία το μεσημέρι της Παρασκευής 15/3, εν όψη τριημέρου Καθαράς Δευτέρας, πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν αποχωρήσει από τα σχολεία, με αποτέλεσμα τα κουτιά να φυλαχθούν σε δροσερό μέρο, μέχρι το πρωΐ της Τρίτης.

Όμως μετά από έλενχο που έκανε ο αρμόδιος υπάλληλος της Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τα φρούτα ήταν χαλασμένα πολύ πριν την Παρασκεύη, όπου και ήρθαν στα σχολεία.

Ο Διευθυντής Π.Ε. κος Συρίμης, έδωσε εντολή σε όλα τα σχολεία του νομού μας, να μην διανέμουν φρούτα στα παιδιά, μέχρι να υπάρξει νεότερη εξέλιξη από το Υπουργείο Παιδείας και ο αρμόδιος έλενχος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την έρευνα διενήργησε ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού πρώτα είχε δώσει εντολή στην Αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας για επι τόπου έλενχο.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας