Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Αυλή του σχολείου, η αυλή των θαυμάτων».
Εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο βιωματικό σεμινάριο
Εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο βιωματικό σεμινάριο

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Θάλεια Καλαμπαλίκη οργάνωσε με επιτυχία βιωματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Αυλή του σχολείου, η αυλή των θαυμάτων» στα πλαίσια του ομώνυμου πιλοτικού προγράμματος.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να δώσει ερεθίσματα για την μετατροπή της σχολικής αυλής σε χώρο δημιουργικής φαντασίας και εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας με την υποστήριξη του συλλόγου των διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και έλαβαν μέρος 70 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της διευθύντριας του σχολείου Αλεξίας Γιαμαρέλου και της Υπεύθυνης Σχολικών δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί χωρισμένοι σε ομάδες παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια στο χώρο της σχολικής αυλής. .Εμψυχώτριες των εργαστηρίων ήταν οι Δήμητρα Μπία, Μαρία Δεδάκη και Θάλεια Καλαμπαλίκη.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις: «Τα φυτά της σχολικής αυλής» από την Ειρήνη Βαλλιανάτου, Συστηματικό βοτανικό – Φυτοκοινωνιολόγο, Προϊσταμένη του Βοτανικού Κήπου Ι. & Α.Ν. Διομήδους του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Το σποράκι πηγή ζωής. Εθνικό δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» από τη Δήμητρα Μπία, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου.

«Αυλή του σχολείου, η αυλή των θαυμάτων. Πιλοτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τα σχολεία της Εύβοιας» από τη Θάλεια Καλαμπαλίκη.

Στο κλείσιμο του σεμιναρίου έγινε σύντομη παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος του 12ου Δημοτικού Σχολείου «Ελιά, η τιμημένη» που είναι ενταγμένο στο εθνικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Ελιά» και συντονίζεται από το ΚΠΕ Καλαμάτας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας