Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση της η Κεντρική Οργάνωση Χαλκίδας-Θήβας του ΚΚΕ, καταδικάζει την εργοδοσία της ΧΑΛΚΟΡ, η οποία οδήγησε στον θάνατο έναν εργάτη.
ΚΚΕ
ΚΚΕ

Εργάτες – εργάτριες του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Η εργοδοσία δολοφόνησε άλλον ένα εργάτη, στο βωμό του κέρδους της. Ο συνάδελφός σας, πατέρας 4 παιδιών, προστίθεται στη μεγάλη λίστα των θυμάτων της εργατικής τάξης.

Το εργοδοτικό έγκλημα (και όχι «εργατικό ατύχημα» όπως θα το βαφτίσουν) που συνέβη στα κάτεργα του Στασινόπουλου (ΧΑΛΚΟΡ) δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, προστίθεται στα δεκάδες εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, που θρηνεί κάθε χρόνο δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες.

Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που συνέβη το τραγικό συμβάν στη ΧΑΛΚΟΡ, στην ΕΛΒΑΛ καταγράφονταν ένας ακόμη τραυματισμός εργάτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα κάτεργα του Στασινόπουλου μετράμε πολλά αντίστοιχα εγκλήματα με νεκρούς και σακατεμένους (ΕΛΒΑΛ, ΕΛΒΑΛ κολόρ κ.α.).

Δεν είναι τυχαίο ότι η εντατικοποίηση της δουλειάς «χτυπάει κόκκινο».

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργολαβίες, η πλέον ανειδίκευτη δουλειά δηλαδή, είναι καθεστώς.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τρομοκρατία τσακίζει κόκαλα μέσα στα γκέτο του ομίλου.

Έτσι πλουτίζει ο Στασινόπουλος και ο κάθε Στασινόπουλος. Τα κέρδη του είναι βαμμένα με το αίμα και των ιδρώτα σας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Οι εργαζόμενοι της ΧΑΛΚΟΡ, της ΕΛΒΑΛ, σε όλους τους χώρους του ομίλου, πρέπει να βρεθούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων της έκρηξης.

Μην περιμένεις να είσαι ο επόμενος. Σπάσε την τρομοκρατία. Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση και ο ξεσηκωμός. Για να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό συνάδελφο. Να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα. Να αγωνιστούμε για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς κανένα συμβιβασμό με τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας