Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, στον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με θέμα: «Ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την ολοκλήρωση του έργου της Κτηματολόγιο Α.Ε».
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Κε Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό, αποτελεί στόχο της κυβέρνησης να έχει ολοκληρώσει σε βάθος δεκαετίας το έργο της κτηματογράφησης για το σύνολο των περιοχών της χώρας.

Για τον σκοπό αυτό, από το 2008, η εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. προέβη στην πρόσληψη οκτώ (8) εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που αρχικά είχε προβλέψει ότι θα διαρκέσουν 5 χρόνια, ενώ στην συνέχεια αναθεώρησε τον χρόνο που θα χρειαστεί για την εκπόνηση των εργασιών που έχουν ανατεθεί στους εν λόγω εργαζομένους μέχρι και την ολοκλήρωση του 2017.

Αρχικά θέτουμε υπ’ όψη σας, ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των συγκεκριμένων υπαλλήλων λήγουν τον Μάιο του τρέχοντος έτους και σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε. οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι σύμφωνα με τον Ν.3986/2011 και συγκεκριμένα στο άρθρο 41, υπάρχει σαφής αναφορά για την χωρίς περιορισμό ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Ενώ στο άρθρο 3 παράγραφο 6Β του Ν.4109/2013 παρέχεται η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι και την ημερομηνία λήξης της χρηματοδότησης του αντίστοιχού έργου.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ

• Για την απρόσκοπτη συνέχεια αλλά και για την επιτάχυνση του έργου του Κτηματολογίου, προτίθεστε να προβείτε σε ρυθμίσεις για την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζόμενων στην Κτηματολόγιο Α.Ε;

• Δεδομένου του ότι έχει γίνει αποδεκτό ότι οι εν λόγω υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της σύμβασης εργασίας τους;

Oι Ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Πανούσης Ιωάννης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας