Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. σας προσκαλεί στην συναυλία Μουσικής Δωματίου που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας «ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ» το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου και ώρα 20:00.
Συναυλία Μουσικής Δωματίου από το Δημοτικό Ωδείο Ν. Σκαλκωτάς
Συναυλία Μουσικής Δωματίου από το Δημοτικό Ωδείο Ν. Σκαλκωτάς

ΤΑΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ καθηγ. Δρ. ΜΑΡΣΕΛ ΣΠΙΝΕΙ

 • J.S.Bach, Inventionen in C Durr, για τσέλο και κιθάρα -Σασσάνης Θανάσης-
 • B.Marcello, Allegro from Sonata in F Durr, για τσέλο και πιάνο - Ζέρβας Νίκος-
 • A.Vivaldi, Allegro from Concerto in G Durr, για τσέλο και πιάνο - Ζέρβας Νίκος και Γιώργιος Κλαουδιάννης

ΜΑΡΣΕΛ ΣΠΙΝΕΪ – Βιολοντσέλλο

ΓΙΑΝΝΑ ΓΚΑΡΑ - Πιάνο

 • Α.Vivaldi – Sonata nr.1,
 • Allegro J.S.Bach – Suite in G Durr
 • L.Bocherini – Menuetto
 • C.Saint-Saens - Le Cygne
 • E.Granados – Andaluzia
 • R.Strauss – Romanze
 • F.Garcia-Lorca – Viva Sevilla
 • J. Brahms- Hungarian dance No 5 S
 • Rahmaninoff – Vocalise
 • A.Piazzola – Libertango
 • Ν.Σκαλκώτας – Μαζωχτός χορός
 • Γ.Kωνσταντινίδης – Δύο δημοτικά τραγούδια
 • Μ.Χατζιδάκις – Μεγάλη σούστα
 • Π.Στέλιος – Ελληνική Σουίτα

Διάρκεια Συναυλίας: 1 ώρα και 10 λέπτα΄

Είσοδος Ελεύθερη

Και λίγα βιογραφικά στοιχεία για τους Μαρσέλ Σπίνει και την Γιάννα Γκάρα.

ΜΑΡΣΕΛ ΣΠΙΝΕΙ: O συνθέτης, τσελίστας, διευθυντής ορχήστρας, μουσικολόγος και καθηγητής Δρ. Μαρσέλ Σπινέϊ - του Ηλία και της Mαρίας (το γένος Ροπτσεάνου) - γεννήθηκε στην Kραϊόβα της Pουμανίας. Προέρχεται από μία οικογένεια ιερέων, με παράδοση 5 γενεών στη Bεσσαραβία της Pουμανίας και στην Ιταλία.

Tα πρώτα του μουσικά μαθήματα στην Βυζαντινή και στην Κλασσική Μουσική  τα έλαβε  από τον πατέρα του, ο θεολόγος και καθηγητής Ηλία Σπινέϊ. Σε ηλικία 6 ετών αρχίζει να μελετά τσέλο με τον C.Gogan. Σε ηλικία 7 ετών  πρωτοεμφανίζεται σαν σολίστας τσέλου σ’ ένα Ρεσιτάλ στη σκηνή της Φιλαρμονικής της Kραϊόβα. Μαθήματα Αρμονίας, Αντίστιξης και Μουσικής Μορφολογίας παρακολούθησε από τον M.Barca (1960-1967). Σε ηλικία 14 ετών πρωτοεμφανίζεται σαν σολίστας τσέλου με την Συμφωνική Oρχήστρα της Kραϊόβας, και παρουσιάζει στο κοινό και δικές του συνθέσεις. Tο 1969 τελειώνει το Μουσικό Λύκειο της Kραϊόβα. Το 1973 έχει πάρει δίπλωμα με την ανώτατη διάκριση από το Mουσικό Πανεπιστημίο του Bουκουρεστίου, στην ειδική τάξη δεξιοτεχνίας με τον I.Bonis (ο οποίος υπήρξε μαθητής του Pablo Casals). Στο ίδιο Πανεπιστήμιο, επίσης, σπουδάζει σύνθεση με τον D.Bughici (1969-1973).

Εν συνεχεία ειδικεύεται στην Iταλία δίπλα στον τσελίστα G.Pereira (1979-1980). Συνεχίζει σπουδές σύνθεσης στην Pουμανία με τους: A.Stroe (1982), N.Coman (1983) και στην Ελλάδα   με τους: Γ.Παπαϊωάννου (1989), Γ.Ξενάκη (1989-1990) και Γ.Σισιλιάνο (1995-1996).

Aπό τον Aύγουστο του 1989 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Aθήνα, έξαιτίας του καθεστώτος Ceausescu. Τον Ιούνιο 2003 τελειώνει την διδακτορική διατριβή στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, με καθηγητή Δρ. Gr.Constantinescu, και τον Φεβρουάριο 2011 την 2η διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με καθηγητή Δρ. Γρ.Στάθη.

Ως συνθέτης έχει γράψει πάνω από 200 έργα. Είναι μέλoς της Ένωσης Ιταλών Συνθετών και Ρουμάνων Συνθετών. To 1996 τιμήθηκε από το ΚΣΥMΕ Αθήνας, Πρόεδρος ο Γ.Ξενάκης, με το Μεγάλο Βραβείο, για το έργο «Dialogismos» Poem op.4, το Μάρτιο 2012 τιμήθηκε από την Ένωση Ρουμάνων Συνθετών με το Μεγάλο Βραβείο για την Συμφωνία αρ.3 op.71, για σάξ, κρουστά και ορχήστρα πνευστών, κ.α.

Ως σολίστ  έχει παρουσιάσει περισσότερες από 2.500 συναυλίες, έχει παίξει μπροστά σε Προέδρους διαφόρων κρατών και συνεργασθεί μόνιμα με τα Pαδιοφωνικά και Tηλεοπτικά Δίκτυα πολλών χωρών. Έχει διδάξει σε πολλά Ωδεία, όπως το «Eθνικό Ωδείο», το Ωδείο «Φ.Nάκας», στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιλίου, στο Δημοτικό Ωδείο «Nίκος Σκαλκώτας» Χαλκίδας, κ.λ.π. και στο Πανεπιστήμιο του Πιτέστι, Ρουμανία. Δισκογραφία: 1 CD Lyra, Commissioned by the Greek Ministry of Foreign Affairs, 4 CD Motivo, Commissioned by ΚΣΥΜΕ.  

ΓΙΑΝΝΑ ΓΚΑΡΑ: Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1969. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Κωτσόπουλου
με καθηγήτρια τη Μαρία Κωτσή, απ’ όπου πήρε το Πτυχίο Πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί».

Συνέχισε τις μουσικές σπουδές στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» Αθηνών με τη διαπρεπή Πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου,όπου αρίστευσε στις εξετάσεις για το Δίπλωνα Σολίστ.

Παράλληλα, στο ίδιο Ωδείο, σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητές τον διεθνούς Φήμης ΄Ελληνα  συνθέτη Μιχάλη Τραυλό και τον Ανδρέα Αργυρού και πήρε τα πτυχία Αρμονίας,Αντίστιξης και Φυγής  με «Άριστα».

Παρακολούθησε σεμινάρια πιανιστικής τεχνικής και ερμηνείας με σημαντικούς ΄Ελληνες και Ευρωπαίους  πιανίστες όπως: Ν. Μιχαηλίδου ,Δ Τουφεξή, Φ. Φιλίπποβα, Β. Σαγκαιτάτσνι.

Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες πιάνου, σε σχήματα μουσικής δωματίου, σε συναυλίες για Piano-duo και ως δυνοδός μονωδίας και χορωδίας.

Είναι καθηγήτρια πιάνου, Ανώτερων Θεωρητικών και  έχει την επιμέλεια διδασκαλίας και συνοδείας της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

19/11/2018
Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Θανάση Ζεμπίλη «Γέφυρα στο Μέλλον», Ιωάννα Δαριβέρη....
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

19/11/2018
Ο Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία απόψε Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018....
Κλειστή θα παραμείνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου

Κλειστή θα παραμείνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου

20/11/2018
Ακατάλληλο για χρήση κρίθηκε το κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας