Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τρίτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου.
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής μαθητών Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής μαθητών Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 και ώρα 20:00 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής ενηλίκων μαθητών του Εργαστηρίου Τέχνης στην ισόγεια αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου Χαλκίδας.

Το Τοπίο αποτελεί όπως έλεγε και ο Παπαλουκάς:

[…] το μέσον που μου επιτρέπει να καθορίσω και να αξιολογήσω όλες τις ζωγραφικές δυνατότητες. Μέσα σ’ αυτό υπάρχουν εμφανή και σε μεγάλα μεγέθη, οι πολύτιμες αξίες του χρώματος, των τόνων και του σχεδίου. Τα χαίρεται και τα μελετά ο καλλιτέχνης μεγεθυμένα. Στο ύπαιθρο, εμπνέομαι από αυτό, και πλουτίζω εντός μου όλες τις ζωγραφικές αξίες, το ρυθμό, τις συνθετικές μου δυνατότητες.

Ακολουθώντας αυτή την πολύτιμη διδαχή το Τμήμα Ζωγραφικής του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας κάθε Ιούνιο εξορμά στο ύπαιθρο αλλά και στο αστικό τοπίο και μελετά τις αξίες στις οποίες αναφέρεται ο Παπαλουκάς. Με αυτό τον τρόπο η μελέτη του Τοπίου μετασχηματίζεται στην επιτομή της ζωγραφικής μελέτης κάθε χρονιάς. Οι εκπαιδευόμενοι/ες έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τη ζωγραφική, μέσα από το ευμετάβλητο της εναλλαγής των χρωμάτων και των τόνων, της ανοικτωσιάς του ορίζοντα, της υγρασίας της ατμόσφαιρας. Ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία να βιώσουν την πόλη στην οποία ζουν με ένα διαφορετικό τρόπο. Την ανακαλύπτουν και πάλι ως μαθητευόμενοι σπουδαστές της τέχνης. Ο Φάρος, το Ληλάντιο, η Ιχθυόσκαλα, η Υψηλή Γέφυρα, η Δίρφυς, το Κάστρο του Καράμπαμπα, η Αγία Αικατερίνη αλλά και τόσα άλλα μέρη μετασχηματίζονται από αξιοθέατα, στην καλύτερη περίπτωση, σε πεδία Εικαστικής παρατήρησης και μελέτης.

Έργα τους εκθέτουν οι: Ελένη Αγαπάκη-Αναδιώτου, Κέλλυ Αρβανάκου, Γεωργία Ασημακοπούλου, Θοδωρής Δεληγιάννης, Δήμητρα Ευθυμίου, Ερασμία Ιωαννίδη, Σοφία Καϊτατζή, Ιωάννα Καλαμπαλίκη, Ρένα Καλούδη, Βέρα Καραγιαννίδου, Ευθυμία Καρύγιαννη, Σωτήρης Κλημεντίδης, Σάντρα Κουρούκλη, Έλση Κωνσταντινίδου, Μαρία Λάμπρου, Ελένη Λεοντή, Πολυτίμη Μαμάκου, Χρυσούλα Μάρα, Ιωάννα Μίχου, Κατερίνα Μπούρου, Γεωργία Πέππα, Ιωάννης Σέγκος, Καίτη Σταυρίδου, Ερμιόνη Τουρναβίτη-Σκευάκη, Παναγιώτης Τσουκαλάς, Καλλιόπη Χιώτη.

Συντονιστής : Γιάννης Ζιώγας – ζωγράφος

Διάρκεια έκθεσης: 19-31 Μαρτίου 2013

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00-22:00, Σαββατοκύριακο: 10:30-13:00 & 18:00-22:00
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας