Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το κλείσιμο της μονάδας της στη Χαλκίδα ανακοίνωσε η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής θυγατρική της γαλλικής Λαφάρζ. Η παραγωγική αναδιάρθρωση εκτιμάται ότι θα έχει εφάπαξ αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της ΑΓΕΤ Ηρακλής και κατ’ επέκταση του Ομίλου εταιρειών Ηρακλής κατά 57 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2013.
ΑΓΕΤ: Κλείνει τη μονάδα στη Χαλκίδα
ΑΓΕΤ: Κλείνει τη μονάδα στη Χαλκίδα

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα άλλα δύο της εργοστάσια σε Βόλο και Εύβοια.

Παράλληλα αναζητεί λύση ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις στους 236 εργαζόμενους της μονάδας στη Χαλκίδα και γι αυτό και έχει καλέσει τους εκπροσώπους τους σε διαβούλευση για να βρεθεί λύση στο θέμα.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Λαφάρζ είχε συμμετάσχει πριν από μήνες (Δεκέμβριο) στη συνάντηση που πρωθυπουργού με εκπροσώπους μεγάλων ξένων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, από τους οποίους ο κ. Σαμαράς είχε ζητήσει να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

"Δέσμευση και επιδίωξη της εταιρείας είναι η προσπάθεια εξεύρεσης κάθε δυνατής λύσης που θα περιορίσει τις προσωπικές και κοινωνικές επιπτώσεις από τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου Χαλκίδας στους 236 εργαζομένους, οι οποίοι επηρεάζονται. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων του εργοστασίου σε διαβούλευση ως προς την διακοπή των συμβάσεων εργασίας σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου" αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Από σήμερα Τρίτη η εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών της Αττικής θα γίνεται από το Κέντρο Διανομής Δραπετσώνας, ενώ η εξυπηρέτηση της λοιπής εσωτερικής αγοράς θα εξακολουθήσει να γίνεται από τα εργοστάσια Βόλου Μαγνησίας και Μηλακίου Εύβοιας και τα Κέντρα Διανομής τσιμέντου στη Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα, Ρίο Πατρών και Ηράκλειο Κρήτης.

Πηγή: skai.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας