Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Δευτέρα 4 Μαρτίου και την Δευτέρα 11 Μαρτίου, την ομιλία της αρχαιολόγου Αμαλίας Καραπασχαλίδου.
Ομιλία Α. Καραπασχαλίδου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
Ομιλία Α. Καραπασχαλίδου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας τη Δευτέρα 4/3/2013 με ομιλήτρια την αρχαιολόγο και πρ. προϊσταμένη της ΙΑ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ευβοίας , κα Αμαλία Καραπασχαλίδου. Την πρόσκληση απηύθυναν οι μαθητές της Στ΄ τάξης , στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζούμε τα μνημεία», το οποίο εκπονούν το τρέχον σχολικό έτος. Θέμα τής ομιλίας ήταν η ιστορία των ανασκαφικών χώρων που υπάρχουν στη συνοικία «Φοίνικες» (περιοχή Καμάρες), όπου βρίσκεται το σχολείο. Η κα Καραπασχαλίδου έδειξε στους μαθητές φωτογραφίες από το προσωπικό της αρχείο σχετικές με τις σωστικές ανασκαφές που είχε πραγματοποιήσει στην περιοχή. Έπειτα απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών.

Σε συνέχεια της ομιλίας, την επόμενη Δευτέρα, 11/3/2013, η κυρία Καραπασχαλίδου επισκέφθηκε εκ νέου το σχολείο. Μαζί με τους μαθητές της Στ΄, την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του προγράμματος, κα Μαγδαληνή Μαμασούκα, την εξωτερική συνεργάτιδα, manager πολιτιστικής κληρονομιάς, κα Χριστίνα Αθανασίου και το δάσκαλο της τάξης, κο Γιώργο Φαρακλιώτη επισκέφθηκαν τους χώρους για τους οποίους είχαν μιλήσει στην προηγούμενη συνάντησή τους. Με αφετηρία το χώρο της ανασκαφής του σχολείου τους και τέρμα την ανασκαφή του ΚΤΕΛ Ευβοίας, τα παιδιά πραγματοποίησαν ένα μεγάλο περίπατο στη γειτονιά τους, γνώρισαν την ιστορία της και είδαν υπό ένα διαφορετικό πρίσμα το χώρο, στον οποίο ζουν και μεγαλώνουν.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας