Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπ. Απασχόλησης για την αναδιάρθρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στο οποίο περιλαμβάνονται και μια σειρά άλλες διατάξεις, τόνισε:

 

«Χαρακτηριστικό δείγμα του εκτροχιασμού του ρόλου του κράτους στην αγορά εργασίας είναι και η απαξίωση επί πέντε χρόνια του ΣΕΠΕ και της λειτουργίας του.
Στην Εύβοια για παράδειγμα, η Επιθεώρηση Εργασίας, λειτούργησε το 2008 μόνο με έξι υπαλλήλους.
Τώρα που οι μέρες της Νέας Δημοκρατίας τελειώνουν, έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο αυτό που αφορά μεταξύ άλλων και την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ. Το εγχείρημα είναι καθαρά προσχηματικό. Χωρίς μελέτη και χωρίς στοιχεία που να αιτιολογούν τις όποιες ρυθμίσεις, επιχειρείται μια νομοθετική παρέμβαση καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους
».
 Στην κριτική της η κυρία Περλεπέ επεσήμανε μεταξύ άλλων, την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας στην αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ στο κρίσιμο ζήτημα της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.
Για το θέμα των γιατρών εργασίας η βουλευτής ανέφερε ότι μολονότι υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, η σχετική κοινοτική οδηγία και οι θέσεις του ΚΕΣΥ, η Κυβέρνηση αντί να αυξήσει τις θέσεις της ειδικότητας στις 100 όπως είχε δεσμευθεί, τις αύξησε μόνο κατά 2 το 2008.
Με το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου για την ιατρική της εργασίας, αναιρείται ακόμα και πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει ειδικευμένους γιατρούς εργασίας, και αδιαφορεί πλήρως για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Αναφορικά δε με τις ρυθμίσεις για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας υπογράμμισε ότι, ο κατασκευαστικός του κλάδος εγκαταλείφθηκε με συνέπεια, μια μεγάλη μερίδα δικαιούχων να μην μπορέσουν να αποκτήσουν τη δική τους στέγη“, τόνισε η κ.Περλεπέ.

 

Ακολουθείστε μας στο Google News