Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λαμία, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας Στέφανος Μπασινάς, μαζί με αντιπροσωπεία εργαζομένων του Τσιμεντάδικου Χαλκίδας, με κύριο στόχο να θέσουν το θέμα της οριστικής παύσης λειτουργίας των Τσιμέντων Χαλκίδας.
«ΑΓΕΤ Ηρακλής» εργοστάσιο Τσιμέντα Χαλκίδας
«ΑΓΕΤ Ηρακλής» εργοστάσιο Τσιμέντα Χαλκίδας

Στην έδρα της Περιφέρειας στη Λαμία βρέθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς, μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας Ηλία Κούκουρα και αντιπροσωπεία εργαζομένων (50) για να θέσουν θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο την οριστική παύση λειτουργίας των Τσιμέντων Χαλκίδας.

Το εκβιαστικό τρίπτυχο της LAFARGE είναι το εξής:

1) Εκβιάζουν τις οικογένειες των εργαζομένων με επιστολές στα σπίτια τους, με αυτοσκοπό να τους ασκηθεί ψυχολογική βία για το ψευδοδίλλημα των οικειοθελών αποχωρήσεων.

2) Μπαίνει ως έμμεσος εκβιασμός στα υπόλοιπα Σωματεία του ομίλου όπου είναι σε διαπραγμάτευση νέας Σ.Σ.Ε. και περικοπές μισθών (είδατε τι έπαθε η Χαλκίδα).

3) Το έγγραφο της οριστικής παύσης του εργοστασίου στέλνεται στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, υπενθυμίζοντας του εμμέσως τις άδειες που έχει απορρίψει η Περιφέρεια προσφάτως που περιλαμβάνουν καινούργιες δραστηριότητες στο εργοστάσιο της Χαλκίδας (RDF,ΛΙΜΑΝΙ, κ.λ.π.)

Οι εργαζόμενοι δια του Προέδρου τους και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ε. διατράνωσαν ότι δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς.

Αν οι Γάλλοι αποικιοκράτες δεν χρειάζονται τα εργοστάσια τους ας παραδώσουν τις άδειες και να πάνε στο «καλό».

Ακόμα διαμήνυσαν ότι δεν προσέρχονται στην συνάντηση για συζήτηση περί ομαδικών απολύσεων που έχει ζητήσει η Εταιρία για την Παρασκευή 29/3/2012 στο «φρούριο» τους στη Παιανία, διότι δεν τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη και δεν τους νομιμοποιούμε την παρανομία τους.

Ο επιζητούμενος διάλογος θα γίνεται μόνο μπροστά σε οποιοδήποτε θεσμοθετημένο φορέα και κράτηση πρακτικών.

Έπειτα από τοποθετήσεις από όλες τις παρατάξεις των αντιπεριφερειαρχών και πολλών περιφερειακών συμβούλων αναγνώρισαν τον εκβιαστικό χαρακτήρα της ανέντιμης κίνησης της Εταιρίας και απαίτησαν την απόσυρσή της.

Ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς παίρνει πρωτοβουλία να καλέσει την Εταιρία σε υψηλό επίπεδο μαζί με το Σωματείο εργαζομένων και το Ε.Κ.Ε. στη Λαμία για να μας αποκαλύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας