Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τελείωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης 27/3, η έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.
Συνέλευση Σωματείου Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας
Συνέλευση Σωματείου Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση που είχε προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.

Στη συνέλευση το παρών τους έδωσαν, ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, η κ. Σοφία Ντούρου, ο κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο κ. Χρήστος Θεοδουλίδης, η κ. Ελένη Βακά Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, εκπρόσωποι σωματείων όπως ο κ. Γιάννης Τζαβάρας του ΠΑΜΕ Ευβοίας, εκπρόσωποι του Σωματείου του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ της Πάτρας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ψηστών Μυλωνάδων του κλάδου της Τσιμεντοβιομηχανίας, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου Χαλκίδας, ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ευβοίας κ. Τσιώλας Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και μέλος του Σωματείου Τσιμέντων Χαλκίδας κ. Στέφανος Μπασινάς, ο Πρόεδρος του εργοστασίου Τσιμέντα ΧΑΛΥΨ καθώς και ο κ. Ζώης Πέπες, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

 

Η πλειοψηφία όλων όσων πήραν τον λόγο, δήλωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στον αγώνα τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συναίνεσης με κοινή συνισταμένη από όλους τους παρευρισκόμενους  την προστασία των θέσεων εργασίας παρόλο που δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις  να σημειώνονται, όπως ειρωνικά σχόλια κατά την είσοδο του κ. Συμεών Κεδίκογλου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και έναν εργαζόμενο ο οποίος για 5 λεπτά, φώναζε στους βουλευτές ότι πρέπει να παραιτηθουν όλοι.

Τελειώνοντας την συνέλευση ο κ. Ηλίας Κούκουρας, Πρόεδρος του Σωματείου Τσιμέντων Χαλκίδας, δήλωσε ότι δεν θα προσέλθουν στην αυριανή πρόσκληση της LAFARGE για διάλογο, αντιπροτείνοντας μάλιστα, οποιαδήποτε συζήτηση είναι να γίνει, να πραγματοποιηθεί παρουσία θεσμοθετημένων οργάνων ώστε να καταγραφεί η πρώτη συνάντηση παρουσία μαρτύρων, για να γίνουν γνωστά τα κίνητρα της LAFARGE. Τόνισε μάλιστα ότι από αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο(σ.σ. Σωματείου Τσιμέντων Χαλκίδας), δεν θα δεχτεί κανένας να μπεί στο ρόλο της κουκούλας και του δημίου.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας