Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συζητήθηκε η ερώτηση που είχε καταθέσει ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ευβοίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, σχετικά με την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου στη Χαλκίδα, στον Υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που έκανε εκ νέου ο Κώστας Μαρκόπουλος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο.

«Κύριε Υπουργέ τέσσερα χρόνια μετά την θεμέλιο λίθο του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας είμαστε στο μηδέν. Η εργολαβία έχει σταματήσει λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, έχοντας ξοδέψει μόνο 1 εκ. € από τα 71 εκ. του συνολικού έργου. Από πλευράς χρηματοδότησης έχουν εξασφαλιστεί μόνο τα 22 εκ. από τα 71. Ούτε τα 7 εκ. που υποσχέθηκε ο κ. Βορίδης ως Υπουργός Δημοσίων Έργων στην κυβέρνηση Παπαδήμου δόθηκαν ποτέ, ούτε μπορούμε να δεχθούμε ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δώσει 48 εκ. € μεσούσης της σημερινής οικονομικής συγκυρίας. Ούτε γνωρίζουμε εάν το νέο ΕΣΠΑ μπορεί να χρηματοδοτήσει το τομεακό πρόγραμμα του Υπ. Υγείας για συμπλήρωση έργων υποδομών. Σε εμάς, την Στερεά Ελλάδα, που είναι περιφέρεια Μεταβατικής Στήριξης πάντως δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει. Πείτε μας τι θα γίνει. Ο συντοπίτης μου βουλευτής και Υφυπουργός της Κυβέρνησης κ. Σίμος Κεδίκογλου, είχε διαβεβαιώσει με δελτίο τύπου τον Οκτώβριο του 2012, ότι εξασφάλισε το υπόλοιπο ποσό των 48 εκ. € για την χρηματοδότηση του έργου από το τομεακό πρόγραμμα του Υπ. Υγείας και ξεκινούν άμεσα πάλι οι εργασίες. Σήμερα 5 μήνες μετά τίποτα δεν κινείται στο οικόπεδο του νέου Νοσοκομείου».

Ο Υπουργός απάντησε: «Έχετε δίκιο σ’ όλα. Πράγματι το έργο έχει σταματήσει. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεσμεύτηκε να ξεκινήσει εργασίες τις επόμενες μέρες. Για την χρηματοδότηση αδυνατώ να σας απαντήσω για τα υπόλοιπα 48 εκ. €. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για χρηματοδότηση συμπληρωματικών έργων υποδομής. Όταν τελειώσει η διαπραγμάτευση θα σας ενημερώσω. Εύχομαι να πάνε όλα καλά…»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΒΕΛΩΝΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (31/3/2013 8:32:20 μμ)
ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΆΔΕΛΦΕ ΚΟΡΟΪΔΕΎΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΈΝΕ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ Η ΖΩΉ Η ΥΓΕΊΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΤΕ.ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΎΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΉΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΗΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας