Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του το ΠΑΜΕ Ευβοίας καλεί το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας να συνεδριάσει, με βασικό στόχο την προκήρυξη απεργιακής κινητοποιήσης για το θέμα των Τσιμέντων Χαλκίδας.
ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Οι εξελίξεις στα Τσιμέντα, που συνδέονται με τα σχέδια των μονοπωλίων στην περιοχή, απαιτούν άμεση απάντηση από το σύνολο της εργατικής τάξης. Στην θέση των συναδέλφων Τσιμεντάδων, των συναδέλφων στο Σέλμαν, το ΒΕΤ, την Ιντερκέμ, τη ΒΙΟΜΕΚ κ.τ.λ., μπορεί να βρεθεί ο κάθε εργαζόμενος αν αυτό απαιτεί η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι προκλητικό να καταστρέφεται η μία παραγωγική μονάδα μετά την άλλη τη στιγμή που η παραγωγή αυτών των προϊόντων είναι απολύτως αναγκαία για τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Η LAFARGE ανακοινώνει ότι κλείνει το Τσιμεντάδικο τη στιγμή που χρειάζονται νοσοκομεία, σχολειά, αντιπλημμυρικά – αντισεισμικά έργα, οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την Εύβοια.

Μόνο η Εργατική Τάξη μπορεί να βάλει τέρμα σε αυτή τη σαπίλα με ενότητα απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Μόνο η εργατική τάξη μπορεί δώσει διέξοδο στη σημερινή κατάσταση με την πάλη της απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς για να δώσει λύσεις στα άμεσα καθημερινά προβλήματα και να χαράξει το δρόμο για την οργάνωση της παραγωγή με βάση της λαϊκές ανάγκες.

Στο παραπάνω πλαίσιο καλούμε το ΔΣ του ΕΚΕ σε άμεση συνεδρίαση με πρόγραμμα κλιμάκωσης του αγώνα ως εξής: Συνέλευση αντιπροσώπων το Σάββατο 6/4 για να συζητηθεί το παραπάνω περιεχόμενο και προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 10/4, ως πρώτη απάντηση. Η απεργιακή κινητοποίηση να οργανωθεί με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις με το παραπάνω περιεχόμενο για να γίνει κατανοητή η ανάγκη για συμμετοχή στην απεργία.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας