Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, για να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Βόλου.
Δ. Αναγνωστάκης Π. Σκοτινιώτης
Δ. Αναγνωστάκης Π. Σκοτινιώτης

Ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόλου, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνο του τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή.

Ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στα γενικότερα δημοσιονομικά προβλήματα και τις μεγάλες περικοπές στους πόρους της Αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας την άποψη ότι παρά το αντίξοο αυτό περιβάλλον ο Δήμος Βόλου παράγει ουσιαστικό έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Η ΔΗΜ.ΑΡ., όπως είπε, επιθυμεί να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και γενικότερα, μέσω της δράσης του Τομέα Αυτοδιοίκησης, στοχεύει στη στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκοτινιώτης, αφού χαρακτήρισε χρήσιμη και ενθαρρυντική την τακτική παρουσία στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Δήμο για διάφορα θέματα, επανέλαβε την ανάγκη, πέραν της οικονομικής στήριξης των Δήμων, να δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη», προκειμένου να απλοποιηθεί το σύστημα λειτουργίας τους, το οποίο σήμερα είναι γραφειοκρατικό και δυσλειτουργικό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αναθεώρησης όλου το πλαισίου ελέγχων των ΟΤΑ και άμεσης συγκρότησης των Υπηρεσιών Ελεγκτή Νομιμότητας, επισημαίνοντας ότι οι δομές του ελέγχου της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης θα πρέπει να υπάγονται κεντρικά σε Ανεξάρτητη Αρχή, της οποίας οι Ελεγκτές Νομιμότητας θα είναι το αποκεντρωμένο επίπεδο.

Αναφερόμενος στα ειδικότερα θέματα που απασχολούν το Δήμο Βόλου, προέταξε το τον κίνδυνο απένταξης των έργων αποχέτευσης Αγ.Στεφάνου και Σέσκλου από το ΕΠΠΕΡΑΑ, παρότι βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης, ένα θέμα για το οποίο -όπως είπε- έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσωπικά ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης. Επίσης, αναφέρθηκε στη δραματική αύξηση της ανεργίας στην περιοχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον ακόμη και οι πιο εύρωστες παραγωγικές μονάδες, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύκλου αποβιομηχάνισης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία. Ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να αποφευχθούν δραματικές εξελίξεις στο μέλλον.

Ο κ. Αναγνωστάκης εξέφρασε τη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ. στις διεκδικήσεις του Δήμου Βόλου και δεσμεύτηκε να προωθήσει σχετικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού του έργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Βόλου Ν. Οικονόμου, Δ. Δερβένης και Φ. Λαμπρινίδης, ενώ τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ συνόδευαν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Π. Μαστρογιάννης και οι Απ. Παπατόλιας, Αλ. Μεταφτσής και Στ. Λάζος.
Δημοφιλή σήμερα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

27/05/2017
Ούτε δύο μήνες δεν έμεινε καθαρός ο εξωτερικός τοίχος του Κόκκινου Σπιτιού....
Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου ο μέγας αρχιε...
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

26/05/2017
Στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν από τώρα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ για τις επερχόμε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας