Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με Δελτίο Τύπου του ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου ενημερώνει, ότι το Υπουργείο Υγείας υιοθετεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για καταβολή επιδόματος στους αναπήρους, μέχρι να περάσουν από την επιτροπή πιστοποίησης(ΚΕΠΑ).
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Ο τομέας υγείας του ΠΑΣΟΚ, με εισηγητή τον Συμεών Κεδίκογλου, είχε προ μηνών προτείνει στο Υπουργείο Εργασίας για τη λίστα της ντροπής, τους 60.000 περίπου ανθρώπους με αναπηρία που περίμεναν κατά μέσο όρο 10 μήνες μέχρι να περάσουν από την επιτροπή πιστοποίησης της αναπηρίας τους, να εξακολουθούν να παίρνουν κανονικά το επίδομα έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε και εντάσσεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται σήμερα (άρθρο 66). Παράλληλα, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα έλλειψης ιατρών και στελέχωσης των επιτροπών με την υποχρεωτική συμμετοχή σε αυτές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Διευκρινίζεται ότι, αν μετά την κρίση, προκύψει ότι κάποιος κακώς ελάμβανε τη σύνταξη ή το ποσοστό αναπηρίας έχει μειωθεί, το συνολικό ποσό ή η διαφορά θα επιστρέφεται από τον ασφαλισμένο. 

 

 

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας