Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υπογράφηκαν από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη και τους εκπροσώπους των αναδόχων τεχνικών εταιρειών, οι συμβάσεις των έργων ανάπλασης πλατειών στη Δροσιά και τη Νέα Λάμψακο.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Αθανάσιος Ζεμπίλης
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Αθανάσιος Ζεμπίλης

Έργα που σκοπεύουν στην ανάδειξη, την αισθητική αναβάθμιση, τη λειτουργική σύνδεσή τους με την περιβάλλουσα περιοχή και τη βελτίωση της χρηστικότητας των πλατειών αυτών (δύο στη Δροσιά και τριών στη Νέα Λάμψακο), ώστε να καταστούν ελκτικές και φιλικές για τους επισκέπτες της, να εξυπηρετούν τη λειτουργία τους ως ανοικτών δημόσιων χώρων συνάθροισης και δραστηριοτήτων και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνικής ζωής των πολιτών της περιοχής.

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση των πλατειών Δροσιάς

Η σύμβαση για το έργο ανάπλασης πλατειών Δροσιάς, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Π. Σακελλαράκης ΑΤΕ), Παναγιώτη Σακελλαράκη, χθές (Τετάρτη 3 Απριλίου). Το έργο αφορά στην ανάπλαση δύο πλατειών. Συγκεκριμένα:

α) στην πλατεία Ζυγομαλά προβλέπεται απομάκρυνση της υφιστάμενης πλακόστρωση της πλατείας και των περιμετρικών πεζοδρομίων, οριοθέτηση του νέου περιγράμματος και διόρθωση της έντονης υφιστάμενης κλίσης της πλατείας με καθορισμό δύο μεγάλων επιπέδων που θα επικοινωνούν με σκαλιά και ράμπες, καθαιρέσεις ήδη κατασκευασμένων σκυροδεμάτων -βάσει της τελικής στάθμης- προκειμένου να ενοποιηθεί η πλατεία, ενιαίο πλάτωμα μπρος από το –σήμερα, με βυθισμένη είσοδο- κτήριο του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος, κατασκευές δαπέδων από λευκά μάρμαρα, βαθμίδων, τοιχίων και καθιστικών από πλάκες Καρύστου καθώς και πεζοδρομίων από τσιμεντόπλακες, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, αύξηση του πρασίνου με διαμόρφωση νέων παρτεριών, φύτευση νέων δένδρων που θα περιβάλλονται από ταινία μαρμάρου και χυτοσιδηρές σχάρες, αντικατάσταση και εμπλουτισμός του ηλεκτροφωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα.

Σημειώνεται επιπρόσθετα, ότι την προσεχή Τρίτη, 9 Απριλίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Leader, δημοπρατείται το έργο αναπαλαίωσης του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Δροσιάς, το οποίο έχει πρόσωπο και επαφή στην πλατεία, προϋπολογισμού 84.847,07 ευρώ. Προβλέπεται η ανακατασκευή του υφιστάμενου κτηρίου, κατασκευής του 1910.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν: αρμολογήματα πέτρας, αλλαγή στέγης, καθαιρέσεις και άποκαταστάσεις επιχρισμάτων, τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων, μόνωση και στεγανοποίηση δώματος, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και δαπέδων εξωστών και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Το αναπαλαιωμένο κτήριο θα στεγάσει α) έκθεση τοπικής συλλογής παραδοσιακών φορεσιών, με την προμήθειά τους, όπως και μικροφωνικής εγκατάστασης, συνολικού κόστους 18.960,45 ευρώ να καλύπτεται επίσης από το πρόγραμμα Leader, για την ενίσχυση του έργου του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Δροσιάς και β) θα φιλοξενήσει το αρχείο των Κοινοτήτων Χαλίων (από το 1912) και Δροσιάς (από το 1962).

β) στην πλατεία Αγ. Γεωργίου προβλέπεται κατασκευή γύρω από την πλατεία μιας ζώνης πρασίνου με χαμηλό τοιχίο επενδεδυμένο με τούβλο, διατήρηση του πεύκου στο κέντρο της πλατείας και κατασκευή αλτανών διαφόρων σχημάτων περιτριγυρισμένων από όμοια τοιχία, κατασκευή παιδικής χαράς με δάπεδο και όργανα ασφαλείας, επίστρωση του δαπέδου της πλατείας από λευκά μάρμαρα, αντικατάσταση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και τμήματος του κρασπέδου προς διαπλάτυνση των δρόμων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων από τσιμεντόπλακες, ενοποίηση του χώρου έμπροσθεν της εκκλησίας και της πλατείας με κυβόλιθους, τοποθέτηση καθιστικών, εμπλουτισμός του ηλεκτροφωτισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 670.068 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η κατασκευή του έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 6 μηνών.

O Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης και ο Π.Σακελλαράκης, υπογράφουν την σύμβαση

Ξεκινά η ανακατασκευή των πλατειών Ν. Λαμψάκου

Η σύμβαση για το έργο ανακατασκευής κοινοχρήστων χώρων Νέας Λαμψάκου, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας (Χρ. Βαρελάς – Φωτ. Βαϊσίδης – Γ. Αναστασιάδης), Δημήτρη Βαρελά, την περασμένη Πέμπτη (28 Μαρτίου). Το έργο αφορά στην ανακατασκευή υφιστάμενων κοινοχρήστων χώρων, με την αντικατάσταση στοιχείων τους και νέες προσθήκες.

Συγκεκριμένα:

α) στην πλατεία έναντι του Ηρώου, θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια και οι δίοδοι, θα επιστρωθεί ο χώρος με τσιμεντόπλακες και χλοοτάπητα και θα αποκατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός.

β) στην κεντρική πλατεία, θα τοποθετηθεί δάπεδο ασφαλείας και αντικατασταθούν τα παλαιά όργανα της παιδικής χαράς.

γ) στην πλατεία στη β΄ επέκταση σχεδίου πόλης, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και θα τοποθετηθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 89.411 ευρώ, χρηματοδοτείται επίσης από ίδιους πόρους του Δήμου και η κατασκευή και αυτού, έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 6 μηνών.

 

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης και ο Δ.Βαρελάς υπογράφουν το έργο για τα έργα στη Νέα Λάμψακο
Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

12/04/2018
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα»...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας