Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου η Ομοσπονδία Τσιμέντων Ελλάδας, μετά την απόφαση για κλείσιμο των Τσιμέντων Χαλκίδας.
Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας
Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την Παρασκευή 29-3-2013 συνεδρίασε εκτάκτως η ολομέλεια της Ομοσπονδίας Τσιμέντων Ελλάδος παρουσία των προέδρων και των γενικών γραμματέων των σωματείων του κλάδου με θέμα την απαράδεκτη και προκλητική κίνηση της εταιρίας Lafarge να γνωστοποιήσει αιφνίδια, την «οριστική διακοπή» της λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, ήταν παρόντα τα μέλη του σωματείου του εργοστασίου της Χαλκίδας. Ο πρόεδρος του σωματείου ενημέρωσε την Ολομέλεια για τα γεγονότα, τις εξελίξεις τους και τις αποφάσεις που πήραν στη γενική τους συνέλευση.

Έπειτα από το πέρας της ενημέρωσης, τις τοποθετήσεις των σωματείων και την κατάθεση των προτάσεων τους, το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω πρώτα βήματα δράσης:

1) Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την διοίκηση της Lafarge.

2) Να ενημερώσει την ΓΣΕΕ και να της ζητηθεί να προχωρήσει στις διαδικασίες που απαιτούνται.

3) Να ξεκινήσει άμεσα συναντήσεις με πολιτικά κόμματα και θεσμικούς φορείς.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας και τα σωματεία μέλη της, καταγγέλλουν σύσσωμα και απερίφραστα, αυτή την μονομερή, αιφνίδια και βλαπτική ενέργεια της εταιρίας Lafarge προς τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία με την διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας.

H Ομοσπονδία σε απόλυτο συντονισμό με τα σωματεία μέλη της, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους βαλλόμενους συναδέλφους μας στο εργοστάσιο της Χαλκίδας.

Τον άνισο αγώνα που δίνουν αυτές τις δύσκολες στιγμές, θα τον δώσουμε μαζί απ’ όλες τις επάλξεις, προκειμένου να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό και οι θέσεις εργασίας τους ζωντανές.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και στενάζει κάτω από μια πληθώρα σκληρών, άδικων και αντεργατικών μέτρων, έρχεται να προστεθεί η «φιλότιμή και ανιδιοτελής» προσπάθεια κάποιων, να συρρικνωθεί και ο δικός μας κλάδος, ο οποίος είναι ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες Εθνικούς κλάδους παραγωγής.

Η συρρίκνωση και η παρακμή δεν θα βρουν τόπο να σταθούν στον κλάδο μας.

Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με κάθε μέσο και τρόπο.

Είμαστε καταδικασμένοι όλοι μαζί να τα καταφέρουμε!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χαντζιάρας Ευάγγελος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αγγελόπουλος Χ. Γεώργιος
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας