Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ευβοίας, κατακρίνει την συνεχιζόμενη διανομή φρούτων στα δημοτικά σχολεία, παρά τις έντονες αντιδράσεις και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά τραγέλαφος. Το πρόγραμμα των 3.000.000 Ευρώ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ διανομή φρούτων στα δημοτικά σχολεία συνεχίζεται… παρά τις προηγούμενες έντονες αντιδράσεις και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Τα σάπια ισπανικά φρούτα περσινής εσοδείας «πρέπει» να μοιραστούν στα σχολεία και αυτή τη φορά οι «υποχρεωμένοι» εκπαιδευτικοί καλούνται να ελέγχουν και να πετούν τα σάπια και να μοιράζουν τα υπόλοιπα.

Προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και τους καθιστούν συνυπεύθυνους με τον εκφοβισμό της υποχρεωτικότητας τήρησης καθήκοντος να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων μαθητών .Τι βιταμίνες έχουν τα κατεψυγμένα περσινά εισαγόμενα φρούτα; Ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για ενδεχόμενες τροφικές δηλητηριάσεις;

Καλούμε τους συναδέλφους να ορθώσουν ανάστημα και να αντιδράσουν μαζί με τους γονείς , γιατί το θέμα γενικότερα της εκπαίδευσης και της μόρφωσης των παιδιών του λαού πάει ολοταχώς για ιδιωτικοποίηση.

Αποδεικνύεται περίτρανα η αλήθεια όλων αυτών που το ΠΑΜΕ βροντοφωνάζει χρόνια τώρα. .Ότι δηλαδή θέλουν να μας καταστήσουν διαφημιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων «ενδιαφερομένων» που εμπλέκονται σε τέτοια προγράμματα «υγιεινής διατροφής» και όχι μόνο ( θυμίζουμε την πολυεθνική DOLE, τη MAC’ DONALDS και τη GOODIES ...) όπου οι εκπαιδευτικοί παρατούν την σπουδαιότατη δουλειά του Παιδαγωγού και γίνονται πλασιέ των εταιρειών.

Αυτός εξάλλου φαίνεται να είναι ο σκοπός τέτοιων προγραμμάτων, δηλαδή να προωθήσουν το λεγόμενο «νέο σχολείο» όπου «αφεντικά» θα ναι οι εταιρείες -χορηγοί και οι δάσκαλοι πλασιέ αυτών και συνεχώς υπόλογοι στο «μπαμπούλα» αξιολόγηση. Είναι τυχαίο ότι αυτήν την εγκύκλιο την έστειλαν την ώρα που προωθείται η αξιολόγηση και μας εκφοβίζουν ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικά;

Τονίζουμε γι άλλη μια φορά ότι το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών χρειάζεται να αντιμετωπιστεί τώρα, χωρίς κανέναν απολύτως διαχωρισμό των μαθητών, με απόφαση και αποκλειστική ευθύνη του κράτους μέσω των Δήμων.

Οι Δήμοι, ως μέρος της κρατικής δομής, έχουν χρέος να καλύψουν χωρίς καθυστέρηση τις ανάγκες αυτές, διεκδικώντας άμεσα από το Κράτος και επιπλέον παροχές, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις επείγουσες αυτές συνθήκες!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την παροχή σε καθημερινή βάση ενός  δωρεάν απλού γεύματος (γάλα ,χυμό σάντουιτς, φρούτο) για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές των σχολείων (Νηπιαγωγεία - Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) μέσα από κρατικές δομές, χωρίς την εμπλοκή εταιρειών ή ΜΚΟ. Είναι ρεαλιστικό και άμεση ανάγκη.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας