Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Παρουσιάστηκαν χθες Πέμπτη οι εργασίες των μαθητών Λυκείων Χαλκίδας, στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ευβοίας.
Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Ευβοίας
Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Ευβοίας

Στην Εστία του Επιχειρηματία - στο Επιμελητήριο Εύβοιας - την Πέμπτη 4 Απριλίου και ώρα 16.00, παρουσιάστηκαν από εκκολαπτόμενους νέους επιχειρηματίες 13 επιχειρηματικά σχέδια, στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας. Μαθητές από 7 Λύκεια του Νομού : ΓΕΛ ΚΑΝΗΘΟΥ, 3ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΓΕΛ ΑΥΛΙΔΟΣ, ΓΕΛ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, ΓΕΛ ΣΚΥΡΟΥ και του 2ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, παρουσίασαν καινοτόμες και έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες, μέσα από υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια που δύναται να οδηγήσουν σε ευκαιρίες δημιουργίας βιώσιμων μελλοντικών επιχειρήσεων.

Τα θέματα των εργασιών που παρουσιάστηκαν ήταν «Εναλλακτικές και ενεργειακές καλλιέργειες», «Η χρήση της ξυλείας για την κατάσταση χειροποίητων μουσικών οργάνων και μουσικού εξοπλισμού», «Αυλίδα Α.Ε.», «Το ηλεκτρονικό επιχειρείν ως καινοτόμος τρόπος προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών», «Πράσινη επιχειρηματικότητα», «SmartMarrk€t», «Bachoven», «Ξένιος Δίας», «Book Mania», «Μονάδα αναπαραγωγής λαχανοκομικών φυτών με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων», «Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από θαλάσσια κύματα», «Πράσινη Ενέργεια», «Παθητικό Σπίτι».

Η Επιτροπή που κλήθηκε να αξιολογήσει τις τρεις καλύτερες εργασίες του Νομού αποτελούνταν από τον κο Γεροντίτη Ιωάννη, την κα Ισσακίδου Μαρία, τον κο Ζαχαριάδη Θεόδωρο, τον κο Ρουσόπουλο Κωνσταντίνο, και την κα Αλιακίζογλου Αικατερίνη.

Οι τρεις καλύτερες εργασίες θα αξιολογηθούν σε επόμενο στάδιο από την Περιφερειακή Επιτροπή Αξιολόγησης, με στόχο την τελική κατάταξη σε επίπεδο Περιφέρειας. Η τελική δε, βράβευση των εργασιών, έχει οριστεί χρονικά την 26η Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Ο κος Γεροντίτης Ιωάννης Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και υπεύθυνος για τον Διαγωνισμό, ευχαρίστησε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή και την άριστη προσπάθειά τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την σημαντικότατη συμβολή τους. Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στα παιδιά που θα προκριθούν και σημείωσε ότι θα πρέπει να επιβραβεύονται τέτοιες προσπάθειες. Εξέφρασε την επιθυμία του ο Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας τον επόμενο χρόνο να πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα και να καταστεί θεσμός που θα συνδέει εποικοδομητικά το επιχειρείν με την εκπαίδευση. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε στους νέους μας να αυτενεργούν και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που οξύνουν το νου, είναι σημαντικό να έρθουν οι νέοι σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, διότι η δική τους γενιά επιχειρηματιών, καλείται να δημιουργήσει την νέα οικονομία στη χώρα μας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας