Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης έναρξης λειτουργίας, του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Β. Εύβοια.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Ερώτηση κατέθεσε ο Συμεών Κεδίκογλου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Σημειώνεται ότι με παλαιότερη ερώτησή του, τον Νοέμβριο του 2010, ο Συμεών είχε ανακινήσει το ζήτημα λειτουργίας αρχαιολογικού μουσείου στη Βόρεια Εύβοια και το Υπουργείο είχε τότε ενεργοποιηθεί υποδεικνύοντας ως κατάλληλο κτίριο για τη φιλοξενία του το δωρηθέν και αναπαλαιωμένο ακίνητο στα Καμάρια Ιστιαίας, πρώην ιδιοκτησίας Αγγ. Βλαχοθανάση.

Ενώ λοιπόν σήμερα έχουν ήδη μεταφερθεί ευρήματα, έχει τοποθετηθεί και ο συναγερμός, το Μουσείο δεν έχει ακόμα εγκαινιάσει τη λειτουργία του και ο βουλευτής καταθέτει την ερώτηση για να πληροφορηθεί τους λόγους και να δρομολογήσει την έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόρειας Εύβοιας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: Λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόρειας Εύβοιας

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της ερώτησής μου με αριθμό 6465 από τις 22 Νοεμβρίου 2010 ανακινούσα το ζήτημα της ανέγερσης του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Βόρεια Εύβοια, το οποίο είχε μείνει στάσιμο από το 2001. Τότε σε απάντησή του το Υπουργείο (με αρ. πρωτ. ΥΠ.ΠΟ.Τ/ΓΡ.ΥΠ.Κ.Ε./474) υπέδειξε ως κατάλληλο ακίνητο για να προχωρήσει το αρχαιολογικό μουσείο της Βόρειας Εύβοιας το δωρηθέν και αναπαλαιωμένο ακινήτο στα Καμάρια Ιστιαίας, πρώην ιδιοκτησίας Αγγ. Βλαχοθανάση.

Σήμερα, σύμφωνα με μαρτυρίες από τοπικούς φορείς, το μουσείο έχει προχωρήσει. Έχουν ήδη μεταφερθεί ευρήματα και έχει εγκατασταθεί και ο συναγερμός. Ωστόσο, το μουσείο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

  • Για ποιο λόγο, ενώ το Μουσείο φαίνεται να είναι έτοιμο να λειτουργήσει, δεν έχει εγκαινιάσει ακόμα τη λειτουργία του;
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να τεθεί σε λειτουργία;

Ο Βουλευτής

Συμεών Κεδίκογλου
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας