Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, η ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Ευβοίας σε συνεργασία με τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, με κύριο θέμα συζήτησης την επιλογή σπουδών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις του σχεδίου «Αθηνά».
Ημερίδα Επιμελητηρίου Ευβοίας
Ημερίδα Επιμελητηρίου Ευβοίας

Το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, στο Ξενοδοχείο Λούσυ, σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» . Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην εκπαίδευση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την επιβολή του σχεδίου «Αθηνά», οι οποίες αλλάζουν σημαντικά θέματα της ελληνικής εκπαίδευσης, όπως τον αριθμό και τις ειδικότητες των σχολών, των αριθμό και την κατανομή των εισακτέων και εν τέλη την συνολική διαμόρφωση ολόκληρου του μηχανογραφικού. Η ενημέρωση για τα δεδομένα που επέφερε το νέο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον στην εκπαίδευση και στην εργασία.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας κος Παναγιώτης Παπαφράγκας. Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντιπρόεδρου του Επιμελητηρίου κου Ιωάννη Γεροντίτη, ο οποίος τόνισε την βαρύτητα που δίνει το Επιμελητήριο Εύβοιας στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα όταν αυτή συναντάται με την επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου. Η ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικότητας, σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, θα πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα ενός συνολικού πλαισίου ανάπτυξης. Η ανάπτυξη, η ευημερία και η πρόοδος θα επιτευχθεί μόνο όταν η επιχειρηματικότητα συναντηθεί με την εκπαίδευση. Σήμερα στη χώρα μας, το πρόβλημα που τίθεται είναι η καλλιέργεια μιας νέας «κουλτούρας» επιχειρηματικότητας που συνίσταται στην ικανότητα αποκωδικοποίησης των οικονομικών γεγονότων και της δυναμικής τους. Πρόκειται δηλαδή για μια αλλαγή στάσης ζωής και μια υιοθέτηση νοοτροπίας επιχειρηματικότητας και συμμετοχής μέσα από την ανταγωνιστική αξιοποίηση της ουσιαστικής πληροφόρησης και των αναγκών της κοινωνίας. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι η συμμετοχή σε κάθε δράση και η ανάπτυξη κάθε πρωτοβουλίας προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλουμε να βοηθήσουμε νέους ανθρώπους να γνωρίσουν το «επιχειρείν» καθώς και να τους υποδείξουμε τους δρόμους που ανοίγονται μέσα από αυτή τη διαδικασία. Σε αυτά τα πλαίσια, το Επιμελητήριο Εύβοιας ζήτησε όχι μόνον να ανασταλεί οποιαδήποτε ενέργεια για μετακίνηση τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας, αλλά ο νομός να αναβαθμιστεί σε Εκπαιδευτικό Κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο επίσης, το Επιμελητήριο Εύβοιας υλοποιεί τον πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που αφορά Μαθητές Γεν. Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία στους νέους να αναδείξουν τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, μέσα από υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια που μπορούν να οδηγήσουν σε ευκαιρίες δημιουργίας βιώσιμων μελλοντικών επιχειρήσεων».

Εισηγητής στην άκρως επιτυχημένη και πολύ σημαντική ημερίδα, ήταν ο κος Στράτος Στρατηγάκης, εκπαιδευτικός, ερευνητής και σύμβουλος σταδιοδρομίας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας