Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Στις 14 και 15 Απριλίου η Εστία Γνώσης Χαλκίδας, θα πραγματοποιήσει τηλεδιάλεξη με το Αβερώφειο Ελληνικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.
Εστία Γνώσης
Εστία Γνώσης

Η Εστία Γνώσης Χαλκίδας, ως γνωστόν, εδώ και τρεισήμισι περίπου χρόνια έχει εντάξει στο πρόγραμμά της έναν πρωτοποριακό τρόπο διάδοσης της επιστήμης και της γνώσης σε σχολεία και περιοχές που βρίσκονται μακριά από την πόλη μας. Είναι το πρόγραμμα «ΤηλΕστια». Συγκεκριμένα, μέσω του διαδικτύου, δίνεται η ευκαιρία σε δύο τάξεις που απέχουν μεταξύ τους πολλά χιλιόμετρα να επικοινωνούν και να λειτουργούν σα να βρίσκονται όλοι στον ίδιο χώρο. Για τις ανάγκες του όλου εγχειρήματος μια αίθουσα της Εστίας Γνώσης, στο «Κόκκινο Σπίτι», έχει μετατραπεί σε τηλεοπτικό Studio όπου λειτουργούν 7 κάμερες. Από το Νοέμβριο του 2009 που εφαρμόσθηκε το εν λόγω πρόγραμμα για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 συνδέσεις με απομακρυσμένα σχολεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί η 15η και τελευταία για το τρέχον σχολικό έτος σύνδεση και επικοινωνία με το Αβερώφειο Ελληνικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 15 Απριλίου 2013 με το εξής πρόγραμμα:

Την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Εστία θα παρευρίσκεται η Γ’ Τάξη του Γυμνασίου Αμαρύνθου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Παρουσίαση του θέματος «Στα μονοπάτια του Ήλιου και του Σύμπαντος» από τον Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικό Υπεύθυνο της Εστίας κ. Αντώνη Αντωνίου.

• Παρουσίαση του θέματος «Διαστημικά Ταξίδια» από την ομάδα εργασίας Αστρονομίας των μαθητών του Αβερώφειου Ελληνικού Σχολείου της Αλεξάνδρειας στους μαθητές του Γυμνασίου Αμαρύνθου.

Την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Εστία θα παρευρίσκεται τμήμα της Β’ Τάξης του 1ου Λυκείου Χαλκίδας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Παρουσίαση του θέματος «Η ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» από τον Δρ Φιλολογίας και Σχολικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Μαντά.

• Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη από την ομάδα εργασίας φιλολογικών θεμάτων του Αβερώφειου Ελληνικού Σχολείου της Αλεξάνδρειας στους μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας.

Η σύνδεση αυτή πραγματοποιείται μετά από συνεργασία του Υπεύθυνου Οργάνωσης της Εστίας Γνώσης κ. Γιάννη Μαρκόπουλου, του Επιστημονικού Υπεύθυνου της Εστίας κ. Αντώνη Αντωνίου και του καθηγητή Μαθηματικών του Ελληνικού Σχολείου της Αλεξάνδρειας κ. Κώστα Γιαννακούρη. Υπενθυμίζεται ότι χορηγός του προγράμματος «ΤηλεΕστια» τα τελευταία δύο χρόνια είναι η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων και ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Χρυσόστομος, τον οποίον η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ κ. Αναστασία Ψυχογιού, ο Υπεύθυνος Οργάνωσης, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος και η συνεργαζόμενη εκπαιδευτική ομάδα της Εστίας Γνώσης ευχαριστούν θερμά ακόμα μια φορά.

Για την Εστία Γνώσης Χαλκίδας

Η Πρόεδρος της Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ

Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρωνά

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος

Αντώνιος Αντωνίου

Δρ. Αστροφυσικής

Παν/μίουΑθηνών
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας