Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απρίλη, με δήλωση του Γιώργου Πέρρου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά οι εκτιμήσεις του ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ.
Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Το συνέδριο της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τις εκτιμήσεις του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.

  • Επιβεβαίωσε ότι αυτός ο μηχανισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν αλλάζει, ούτε βελτιώνεται η κατεύθυνση του και δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες στην εργατική τάξη.
  • Επιβεβαίωσε ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Γι’ αυτές του τις υπηρεσίες έχει την ολόπλευρη στήριξη της εργοδοσίας. Απόδειξη γι’ αυτό είναι η εκτεταμένη συνεργασία της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και της Αυτόνομης Παρέμβασης με τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, στη διαμόρφωση των συσχετισμών στα σωματεία με την παραγωγή σωρείας νόθων αντιπροσώπων.
  • Επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία, στους τόπους δουλειάς.
  • Επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης επιδιώκουν με τη στήριξη των εργοδοτών και με την προσέλκυση τμημάτων του μηχανισμού της ΠΑΣΚΕ αλλά και άλλων δυνάμεων να αποτελέσουν το νέο μοχλό στήριξης μιας κυβερνητικής εναλλαγής.
  • Επιβεβαίωσε την ανάγκη το ταξικό εργατικό κίνημα να ξεδιπλώνει κάθε μέρα στους τόπους δουλειάς, πιο ολοκληρωμένα, πιο σχεδιασμένα την γραμμή πάλης του και κυρίως τον άλλο δρόμο ανάπτυξης κόντρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
  • Επιβεβαίωσε ακόμα ότι χρειάζεται πιο καλή αποκάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μιλούν για Ομόσπονδη Ευρωπαϊκή Ένωση) και της στάσης των δυνάμεων της Αυτόνομης Παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Επιβεβαίωσε ότι το καπιταλιστικό σύστημα επιδιώκει στο συνδικαλιστικό κίνημα τη δημιουργία νέων αναχωμάτων απέναντι στο ταξικό κίνημα αξιοποιώντας πρώην στελέχη προερχόμενα από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας με την ταμπέλα του Ακομμάτιστου, του Αυτόνομου και του Ανεξάρτητου.

Είναι φανερό ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με αυτές τις πλειοψηφίες στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από αγωνιστές εκπροσώπους και όχι από διαχειριστές. Θέλουμε να προβληματίσουμε όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους, να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος. Να ανοίξει πιο ουσιαστική συζήτηση τι κίνημα χρειαζόμαστε, τι συνδικάτα.

Για τη συγκρότηση του Προεδρείου εμείς παραμένουμε στη θέση που μέχρι τώρα είχαμε ότι δηλαδή δεν συμμετέχουμε, παρά μόνο στην Εκτελεστική Επιτροπή για να αντιπαλεύουμε, να αποκαλύπτουμε τη γραμμή της υποταγής, της συναίνεσης και να προβάλλουμε στην εργατική τάξη την ανάγκη για ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το κέντρο της δράσης μας είναι στα συνδικάτα, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στους τόπους δουλειάς εκεί που παλεύει η εργατική τάξη για να οργανώσει την πάλη της ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ, που ισοπεδώνουν δικαιώματα και τη ζωή της ολόκληρη. Παλεύουμε για την οργάνωση της εργατικής τάξης παντού, για την μαζικοποίηση των συνδικάτων, για να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι. Για την ενότητα της σε ταξική κατεύθυνση. Για να απαλλαγεί από τη θηλιά, το βραχνά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Καλούμε την Εργατική τάξη, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να μην δώσει καμιά πίστωση χρόνου, καμιά νομιμοποίηση και ανοχή στην εργατική αριστοκρατία. Να αλλάξει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, στους τόπους δουλειάς, να συμπορευτεί με το ταξικό κίνημα και τις δυνάμεις του.

Να δώσει τη μάχη μαζί μας το επόμενο διάστημα για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ της Πρωτομαγιάς, για τη διεκδίκηση ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων.

Σ’ όλα αυτά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

24/04/2018
Το Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας από τις 20 Απριλίου 2018 πραγματοποίησε αλλαγή νομικής μορφής και από Ένωση μετασχηματίστηκε σε Συνεταιρισμό. ...
Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

23/04/2018
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το TEDx Chalkida διοργανώνει, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 στο Κολυμβητήριο της Χαλκίδας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας