Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Άγγελος Μαργέλης, με επιστολή του περιγράφει τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν, κατά την διάρκεια κατεδαφίσεως του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας στο Σουτσίνι Κύμης.
Το κατεδαφισμένο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Σουτσίνι Κύμης
Το κατεδαφισμένο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Σουτσίνι Κύμης

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς. Θα κατεδαφισθεί ότι έχει απομείνει από το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, που είχε κατασκευασθεί το 1928. Κανένας δεν ήταν χαρούμενος. Παρόντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Δ., οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπάτσα Αρ. και κ. Παππάς Β.,η Σύμβουλος κ. Κουιμιτζή Κ., ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης οι Ιερείς Πατήρ Απόστολος στην ενορία του οποίου ανήκει η Αγία Μαρίνα και ο Πατήρ Ελευθέριος , ιδιοκτήτες παλαιοί και νέοι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η Δημοτική Κοινότητα είχε οργανώσει την όλη επιχείρηση και έτσι ευρίσκονταν επί τόπου, εκτός από τους προαναφερθέντες εκπρόσωποι του Υπολιμεναρχείου Κύμης, του Δομικού Γραφείου του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της ΔΕΥΑΚ-Α, ηλεκτρολόγοι, εργολάβοι και βοηθητικό προσωπικό του Δήμου. Βασικός πρωταγωνιστής ο Σύμβουλος του Δήμου κ. Κόκος, ο οποίος εθελοντικά διέθεσε το κατάλληλο μηχάνημα και την προσωπική εργασία που ακολούθησε. Την λεπτή και δύσκολη εργασία λόγω της θέσης και του αντικειμένου.

Πριν αρχίσουν οι εργασίες για την κατεδάφιση, ο Πατήρ Ελευθέριος κτύπησε την μικρή καμπάνα και τα μάτια όλων βούρκωσαν και μια ευχή ακούστηκε : Άντε, να είμαστε εδώ και στα εγκαίνια της νέας εκκλησίας που θα φτιαχτεί πάνω στα ερείπια της παλαιάς. Πάνω σε αυτές τις πέτρες, τις παλαιάς εκκλησίας που ήταν από τις καλύβες των λεπρών που υπήρχαν κάποτε στην περιοχή εκείνη και που τους επισκεπτόταν κάποτε ο νεαρός τότε ιατρός Γεώργιος Παπανικολάου.

Πρώτα αφαιρέθηκαν τα καθαγιασμένα τμήματα του ιερού της εκκλησίας, τα οποία παρέλαβε ο κ Ταξιάρχης Αντωνίου και τα μετέφερε με συντονισμό από το Υπολιμεναρχείο, στο αλιευτικό "Αποστόλης" του κ. Λεωνίδα Χατζησωτηρίου, προκειμένου να ποντιστούν σε βαθιά νερά του κόλπου της Κύμης απέναντι από το εκκλησάκι.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εργασία, την οποία την παρακολούθησαν όλοι από την αρχή μέχρι το τέλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και την εθελοντική συνεισφορά τους στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας