Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά από πρόταση που είχε υποβάλλει ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, το Υπουργείο Υγείας υιοθετεί την πρόταση τόσο του ίδιου όσο και του ΠΑΣΟΚ, για απευθείας εισφορές στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς παρέμβαση Ταμείων.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Στις 5 Σεπτεμβρίου, σε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ο Συμεών Κεδίκογλου πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων πρότεινε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σαλμά : «Η πρώτη πρόταση που κάνουμε, είναι ότι πρέπει να αποδίδονται άμεσα οι εισφορές που είναι για τον ΕΟΠΥΥ στον ΕΟΠΥΥ και όχι στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία τα παρακρατούν. Τα χρήματα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν άμεσα στον ΕΟΠΥΥ». Ο λόγος της πρότασης του βουλευτή είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία παρακρατούν εισφορές υγείας προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις συντάξεις, δημιουργώντας χρηματοδοτικό κενό στον ΕΟΠΥΥ.

Χτες στην Επιτροπή ο κ. Σαλμάς ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα τοποθετούνται οι εισφορές των ασφαλισμένων για τον κλάδο Υγείας και οι οποίες θα διαχωρίζονται απευθείας μετά την καταβολή τους και όχι μέσω των επιμέρους ταμείων. Είναι μία πρόταση που έστω και επτά μήνες μετά, καλώς τίθεται σε εφαρμογή.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας