Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη Χαλκίδα βρέθηκε μετά από πρόσκληση του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός», την Κυριακή 14 Απριλίου, η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη για να παρουσιάσει το βιβλίο της «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει».
Αφήγηση παραμυθιού «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει»
Αφήγηση παραμυθιού «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει»

Μια αλλιώτικη Κυριακή είχαν την ευκαιρία να ζήσουν σήμερα οι μικροί μας φίλοι στη Χαλκίδα. Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός», διοργάνωσε εκδήλωση παραμυθιού με πρωταγωνίστρια την Κάρμεν Ρουγγέρη, στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα. Μαζί με την κ. Κάρμεν Ρουγγέρη η κ. Ελένη Ζιώγα και ο κ. Στέφανος Βαρελάς, που πλαισίωναν μουσικά την παρουσίαση του βιβλίου της «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει».

Η αίθουσα γέμισε από νωρίς με μικρά παιδιά και τους γονείς τους, θέλοντας να ζήσουν για λίγο όλοι μαζί την μαγεία του παραμυθιού που τόσο λείπει στις μέρες μας. Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ειρήνη Μερτζιάνη παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε την Κάρμεν Ρουγγέρη για την πολύτιμη συμβολή και βοήθεια που προσφέρει στον Σύλλογο από το 1999 που ιδρύθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την αγαπάμε πολύ(σ.σ. Κάρμεν Ρουγγέρη) γιατί πάντα δίνει χωρίς να περιμένει να πάρει κάτι». Από την μεριά της η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη δήλωσε ότι: «Η Ειρήνη είναι φίλη μου και όποτε με καλεί πάντα την βοηθάω».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κ. Κάρμεν Ρουγγέρη να μιλάει για τον Αίσωπο και πόσο την εντυπωσιάζει κάθε φορά με τους μύθους του για να κλείσει τον λόγο της με την φράση «Σημασία πάντα έχει το μυαλό και όχι αν κάποιος είναι άσχημος ή όμορφος». Οι μικροί μας φίλοι λοιπόν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν με την συνοδεία μουσικής, 7 μύθους του Αισώπου από το βιβλίο της κ. Κάρμεν, όλοι με ηθικό δίδαγμα στο τέλος. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους είχαν η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη και η κ. Έλένη Ζιώγα ενώ την αφήγηση πλαισίωνε μουσικά ο κ. Στέφανος Βαρελάς με την κιθάρα του, ο οποίος έχει γράψει και την μουσική για το θεατρικό.

Τα παιδιά δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να συμμετέχουν σε όλη την διάρκεια της παράστασης. Καθισμένα άλλα στη μοκέτα και άλλα σε καρέκλες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και εκείνα, με τις απαντήσεις τους και τα τραγούδια τους. Το όλο δε θεατρικό είχε παραστατικότητα, ζωντάνια, γλαφυρότητα, αμεσότητα, με την κυρία Κάρμεν και την κ. Ελένη να «κεντάνε» στους εκάστοτε ρόλους τους.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη: «Τα παιδιά της Χαλκίδας έχουν υπέροχες φωνές. Να δημιουργήσετε χορωδία. Πρέπει να δημιουργήσουμε οπωσδήποτε. Τα παίρνουν με την μια», για να συμπληρώσει η κ. Ειρήνη Μερτζιάνη: «Ύστερα και από πρόταση της Κάρμεν θα δημιουργήσουμε παιδική χορωδία με την συμμετοχή της Ζιώγα και του Βαρελά, πάντα με την βοήθεια της Κάρμεν». Μάλιστα η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη με αφορμή την παρουσίαση του μύθου «Ο κάβουρας και η μαμά του», στην οποία τα παιδιά σηκώθηκαν και περπατούσαν σαν τον κάβουρα μαζί με την κ. Ελένη Ζιώγα και ερωτώμενα από την μαμά καβουρίνα «Γιατί παιδιά μου περπατάτε έτσι»; με τα παιδιά να απαντάνε: «Βλέπουμε εσένα μαμά», έδωσε την πιο ωραία συμβουλή στους γονείς λέγοντας: «Ότι βλέπουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι το αντιγράφουν. Για αυτό να προσέχετε και μαμάδες και μπαμπάδες».

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες της κ. Ειρήνης Μερτζιάνη στον Διοικητή της Σχολής Πεζικού που τους παραχώρησε την αίθουσα δωρεάν. Με το πέρας της εκδήλωσης η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη υπέγραψε τα βιβλία των μικρών μας φίλων, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 18 Απρίλη στο Bazaar του Συλλόγου, στο οποίο θα υπάρχουν και πράγματα χειροποίητα προσφορά της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας