Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 9/4/2013 ώρα 19.00 στη ΔΟΑΠΠΕΧ από τη ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ Χαλκίδας ηομιλία- ανοιχτή συζήτηση από τη Ζωή Κρόκου, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ, με θέμα: « Ο ρόλος των κινήτρων στην ανάγνωση».
Ομιλία-συζήτηση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη
Ομιλία-συζήτηση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της βιβλιοθήκης Αντώνης Νικολακάκης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της καλλιέργειας μιας εποικοδομητικής σχέσης των παιδιών με τα βιβλία και τη βιβλιοθήκη.

Για τη σχολική χρονιά 2012-2013 παρακολούθησαν 2.800 μαθητές τα εκπαιδευτικά προγράμματα και πάνω από 500 συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ως το Μάρτιο του 2013. Η Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Future Library ήδη υλοποιεί το πρόγραμμα για ανέργους «Αναζήτηση εργασίας με αρωγό τη βιβλιοθήκη» και προετοιμάζει την καλοκαιρινή εκστρατεία «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» για την περίοδο Ιουνίου –Σεπτεμβρίου 2013. Ταυτόχρονα, γίνεται επεξεργασία του αρχείου του ΓιάννηΣκαρίμπα και δρομολογείται η αξιοποίηση πινάκων του Γ. Οικονομίδη.

Ειδική μνεία έγινε στην ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών «ΜιΦΟΡαΚαΙΕΝαΚα» χάρη στην οποία πραγματοποιείταιτο πρόγραμμα καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, μέσα από την αφήγηση παραμυθιών.

Η κα Ζωή Κρόκου, με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο και βασισμένη τόσο σε βιωματικά παραδείγματα όσο και σε αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών, μίλησε για τα λάθη που γίνονται στην προσπάθεια γονέων κι εκπαιδευτικών να μυήσουν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του βιβλίου αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί μια δημιουργικήσχέση με την ανάγνωση. Ακολούθησε συζήτηση μετο κοινό, έγιναν σημαντικές επισημάνσεις και επιλύθηκαν απορίες σχετικά με τοθέμα.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας