Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας είχε ο Πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος ΝΕΑ ΜΕΡΑ κος Χρήστος Ζώης, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Χαλκίδα.
Ο Παναγιώτης Σίμωσης και ο Χρήστος Ζώης
Ο Παναγιώτης Σίμωσης και ο Χρήστος Ζώης

Κύριο θέμα συζήτησης, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία παραβρέθηκαν και Εκπρόσωποι των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, αποτέλεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός Ευβοίας και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα, μέσα στο γενικότερο δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώθηκε από την οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Παναγιώτης Σίμωσης εξέθεσε στον κο Χρήστο Ζώη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ευβοίας και η τοπική επιχειρηματικότητα, όπως αυτά δημιουργήθηκαν εδώ και αρκετά χρόνια και όπως αυτά εντάθηκαν με την σημερινή συγκυρία. Τόνισε ότι ο νομός της Εύβοιας, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται σε πορεία αποβιομηχάνισης και στασιμότητας στην Οικονομία. Οι επενδύσεις είναι ελάχιστες, λόγω των προβλημάτων από την έλλειψη καθορισμού χρήσεων γης, την έλλειψη οργανωμένων υποδοχέων για την βιομηχανία και τη βιοτεχνία και από την ανυπαρξία οδικού δικτύου. Τοποθετούμενος για την γενικότερη οικονομική κατάσταση, που βιώνει η χώρα και η επιχειρηματικότητα, υποστήριξε ότι τα προβλήματα της νέας κατάστασης έχουν να με την μείωση της πιστωτικής δραστηριότητας από τον τραπεζικό τομέα και με την συρρίκνωση του τζίρου στην αγορά, κατά συνέπεια θα πρέπει άμεσα να βρεθούν τρόποι να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να ορθοποδήσει η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία και το κυριότερο να στηριχτεί η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχείρηση. Να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα για να ξανακινηθούν οι τροχοί ανάπτυξης, μέσα από ένα νέο και υγιές και σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης. Το βασικότερο όλων όμως, είναι να ξαναστηθεί ο Πρωτογενής τομέας και να συνδεθεί με τον Δευτερογενή και τον Τριτογενή Τομέα, με τη χρήση νέων μεθόδων και τεχνολογιών. Να στηθεί στη χώρα μας μια ισχυρή γεωργική βιομηχανία, τα προϊόντα της οποίας εμείς πρώτοι θα καταναλώνουμε. Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να μειωθεί μέσα από την διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης, στοχεύοντας στην επαναπροσέγγιση των παραδοσιακών προορισμών και τη διείσδυση σε νέες αγορές, με προεξέχον τομέα αυτής της προσπάθειας, το τουριστικό μας προϊόν, το οποίο θα πρέπει να συνδεθεί με τον πρωτογενή τομέα. Να αξιοποιηθεί ο κάθε πλούτος της χώρας, ιστορικός, πολιτιστικός, περιβαλλοντολογικός, κλιματολογικός και να αποτελέσει ο κάθε ένας πυλώνα ανάπτυξης. Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν το σύμμαχο και τον σύμβουλο για την προστασία και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Είναι ο κύριος εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας και της αγοράς και εργάζονται για την βιωσιμότητά της και για την ανάπτυξη της. Στην σημερινή οικονομική συγκυρία ιδίως, είναι επιτακτική η στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, κατά συνέπεια το Επιμελητηριακό έργο είναι πραγματικά καθοριστικό, για την ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας, την στήριξη και τόνωση του εμπορίου, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών. Για τους λόγους αυτούς τόνισε, ο θεσμός των Επιμελητηρίων πρέπει να στηριχτεί και αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει.

Στην συνέχεια τις απόψεις τους κατέθεσαν, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ευβοίας κος Ηλίας Θαλάσσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κος Νικόλαος Γεωργάτος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου κος Λαλανίτης Ιωάννης, κος Αίσωπος Νικόλαος, κος Φρουδαράκης Ιωάννης.

Ο Πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος ΝΕΑ ΜΕΡΑ κος Χρήστος Ζώης, άκουσε τους παρευρισκομένους και εξέθεσε τις απόψεις του τόσο για τα ειδικότερα προβλήματα του νομού, όσο και για την γενικότερη οικονομική κατάσταση, που επικρατεί στην χώρα. Υπογράμμισε ότι η πολιτική κίνηση που εκπροσωπεί είναι μια προσπάθεια ρομαντικά ρεαλιστική που μπορεί να δώσει λύση στο κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο που έχει επιβληθεί στη χώρα από τρίτους. Μια προσπάθεια που θα υπολογίζει κατ΄ αρχήν στην αρμονική σύνθεση εκπροσώπων της θεωρητικής γνώσης και των εκπροσώπων των παραγωγικών Φορέων του τόπου. Εκπροσώπων όπως, τα Επιμελητήρια της χώρας τα οποία θα πρέπει να συμμετέχουν με ρόλο πρωταγωνιστικό σε κάθε κέντρο απόφασης που έχει σχέση με το οικονομικό γίγνεσθαι, θα πρέπει να συμμετέχουν στον κοινωνικό διάλογο, ως κοινωνικοί εταίροι, και να αποτελούν τους αξιόπιστους συμβούλους της Πολιτείας. Για τους λόγους αυτούς ζήτησε την συνεχή συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, αλλά και με όλους τους παραγωγικούς Φορείς του Νομού, υπογραμμίζοντας πως το Ελληνικό πρόβλημα, μπορεί να επιλυθεί μόνο από τους ίδιους τους Έλληνες.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας