Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών υπέβαλλε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, με θέμα τον φορολογικό έλεγχο και τον καταλογισμό αστικών και ποινικών ευθυνών για τις παρατυπίες και παρανομίες των OFF-SHORE εταιρειών με έδρα την Κύμη Εύβοιας.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Αν και έχει περάσει αρκετός - πλέον του ενός έτους – από την έναρξη των ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών για τις off-shore εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Κύμης Ευβοίας ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο αποτέλεσμα.

Όμως τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από αυτές βρίσκονται συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που έχουν προχωρήσει σε αγορές εκατοντάδων στρεμμάτων στη περιοχή μέσω υπερδανεισμού από γνωστή κυπριακή τράπεζα. Μάλιστα δε για να αποφύγουν την καταβολή του σχετικού φόρου φροντίζουν να υποτιμολογούν ή υπερτιμολογούν κατά το δοκούν, ακόμη και να τεμαχίζουν τις εκτάσεις κατά τρόπο που να καταπίπτει η φορολογική υποχρέωση. Εκτός αυτού και μέχρι να μεταπωλήσουν τα συγκεκριμένα τεμάχια προβαίνουν σε σειρά άλλων παρατυπιών και παρανομιών.

Επειδή:

Α) οι τοπικές ΔΟΥ αδυνατούν να ελέγξουν τις συγκεκριμένες εταιρείες λόγω έλλειψης της απαραίτητης τεχνογνωσίας, προσωπικού αλλά και των κατάλληλων μέσων και

Β) έχουμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των αρμοδίων για το συγκεκριμένο ζήτημα .

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποια είναι η συνολική οικονομική δραστηριότητα και σε ποιους ανήκουν οι 27 off-shore εταιρείες που εδρεύουν στη Κύμη Ευβοίας ;

2) Αν έχουν ελεγχθεί οι δραστηριότητες τους στη περιοχή κι αν έχουν εντοπιστεί πονικές και φορολογικές παραβάσεις;

Ο ερωτών βουλευτής

Ευάγγελος Αποστόλου
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας