Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο εισηγητής του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας με θέμα την επαναλειτουργία του δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στο Νοσοκομείο Πάιδων «Αγία Σοφία», με σωστές προδιαγραφές αυτήν την φορά.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Ο εισηγητής του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας για την επαναλειτουργία του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με τις σωστές αυτή τη φορά προδιαγραφές, ώστε να μπορέσει να παρουσιάζει στο μέλλον αποτελέσματα διεθνούς επιπέδου για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθών παιδιών. Ο βουλευτής θίγει και το ζήτημα της αιμορραγίας των ασφαλιστικών ταμείων από την κάλυψη απόρων που χειρουργούνται στο εξωτερικό, αφού εδώ δεν υπάρχει δημόσια κλινική και η μοναδική διέξοδος των καρδιοπαθών παιδιών είναι πλέον το Ωνάσειο, το οποίο όμως από μόνο του αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Αδιέξοδο στο χώρο της πρόληψης, νοσηλείας και αποκατάστασης των παιδιών με συγγενική καρδιοπάθεια

Κύριε Υπουργέ,

Κάθε χρόνο γεννιούνται στη χώρα μας περίπου 1.000 καρδιοπαθή παιδιά. Η μοναδική δημόσια παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική ήταν αυτή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», η οποία όμως σταμάτησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2011 λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών. Παράλληλα, εκτός από το προσωρινό κλείσιμο, είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την αδυναμία επίτευξης του αναμενόμενου έργου.

Από τότε, η μοναδική διέξοδος των καρδιοπαθών παιδιών είναι πλέον το Ωνάσειο, το οποίο όμως από μόνο του αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ή να χάνονται άδικα ζωές παιδιών, να μεταφέρονται για θεραπεία στο εξωτερικό με μεγάλο κίνδυνο και ταλαιπωρία των ιδίων και των οικογενειών τους αλλά και με πολύ μεγάλη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων. Αιμορραγία των ταμείων σημειώνεται και από την κάλυψη που παρεχόταν σε απόρους αν χειρουργηθούν στο εξωτερικό, όταν δεν καλύπτονταν για την ίδια περίπτωση στην Ελλάδα (!), σύμφωνα με παρεχόμενη πληροφόρησή μας.

Στις 15 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου «Σε λειτουργία τίθεται ξανά το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά θα λειτουργήσουν και πάλι όλα τα τμήματά του.»

Ωστόσο, αυτό που έχουν ανάγκη οι πάσχοντες είναι η επαναλειτουργία του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου με τις απαιτούμενες και σωστές αυτή τη φορά προδιαγραφές, ώστε να επιτυγχάνει διεθνούς επιπέδου αποτελέσματα με ιατρικό επιτελείο με πείρα και πιστοποιημένα αποτελέσματα και όχι η επαναλειτουργία του κέντρου με τις ίδιες «σοβαρές δυσλειτουργίες» για τις οποίες έκλεισε και για τις οποίες διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση ή με αποτελέσματα μη πιστοποιημένα.

Επειδή κύριε Υπουργέ οφείλουμε να εγκύπτουμε στα προβλήματα των ασθενέστερων μελών της κοινωνίας, όπως είναι τα παιδιά και επειδή η μη λειτουργία δημόσιας κλινικής επιφέρει δυσανάλογες χρεώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, ερωτάσθε:

1. Με ποια διαδικασία θέτετε σε επαναλειτουργία το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να λειτουργήσει με πιστοποιημένα αποτελέσματα και ιατρικό προσωπικό και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε σχετικά;

2. Ποια είναι τα πιστοποιημένα αποτελέσματα του παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» μέχρι το προσωρινό κλείσιμό του τον Οκτώβριο του 2011 και τι πορίσματα έχουν προκύψει από τη διεξαγωγή της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης; 15 Απριλίου 2013 Ο Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική θεατρική παράσταση «Μύθου του Αισώπου» στη Χαλκίδα

Η παιδική θεατρική παράσταση «Μύθου του Αισώπου» στη Χαλκίδα

25/07/2017
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για 7ο συνεχές καλοκαίρι με τις παραστάσεις Το Ασχημόπαπο, "Ο Βασιλιάς των Λι...
Παναγία Λιαουτσιάνισσα, Κύμη Εύβοιας

Παναγία Λιαουτσιάνισσα, Κύμη Εύβοιας

06/08/2013
Στο συνοικισμό Λιαουτσιάνισσα Κύμης, σε μια μαγευτική τοποθεσία, υψώνεται μεγαλοπρεπής ο Ναός της Παναγίας, αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο ναός εορτάζει την ημέρα Κοιμή...
Παραδοσιακά και με πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Παναγίας στα χωριά της Κύμης

Παραδοσιακά και με πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Παναγίας στα χωριά της Κύμης

15/08/2017
Εκκλησιασμός αλλά και παραδοσιακό στιφάδο στα χωριά της Κύμης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας