Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας, απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, σχετικά με τη στάση και τις αντιδράσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, απέναντι στις εξελίξεις που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή μας και φυσικά την στάση, τις αντιδράσεις και την πρακτική του Περιφερειακού Συμβουλίου γύρω από αυτές.

Παρ’ ότι ουδέποτε είχαμε αυταπάτες για το αντιδραστικό περιεχόμενο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που προσδιόριζε τις αντιλαϊκές πολιτικές που θα ακολουθούσαν οι Δήμοι και η Περιφέρεια, η τοπική και περιφερειακή διοίκηση σε κάθε χώρο.

Παρ’ ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων στους εκλεγμένους σε δήμους και περιφέρεια, είναι ξεκάθαρα υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα, που ζούμε και, φυσικά, τα συμφέροντα και την κυριαρχία της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.

Προσδοκώντας να συμβάλλουμε στην αποσαφήνιση της αντίληψης του λαού γύρω από την λεγόμενη αυτοδιοίκηση και στην διαμόρφωση ενός κινήματος που θα αντιστέκεται στις αντιλαϊκές αποφάσεις και τα μέτρα σας, διεκδικώντας όσα δικαιούται και του ανήκουν.

Σας ζητούμε να απαντήσετε με ξεκάθαρο τόπο σε ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα.

• Γιατί επιμένετε να αφήνετε εκτός ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου πολύ σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τις ανάγκες του λαού και του τόπου;

Ενδεικτικά αναφερόμαστε στα ζητήματα που αφορούν τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιοχής. Στα θέματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, που σχετίζετε ακόμα και με το περιεχόμενο – κατεύθυνση σπουδών του ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Στα όσα προκύπτουν από την προωθούμενη πολιτική αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που είναι κομμένη και ραμμένη στα των επιδιώξεων των μονοπωλίων. Στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που επιβάλουν τα μονοπώλια και η Ε.Ε.

Αναφερόμαστε, επίσης και σε ζητήματα που απλά και ανέκφραστα παρακολουθείτε, αν και σχετίζονται με το σοβαρό ζήτημα της παραγωγικής δραστηριότητας στον τόπο μας. Με τις μικρές επιχειρήσεις και το καταστήματα λαϊκής κατανάλωσης να σβήνουν με γρηγορότερους ρυθμούς. Με τους μικρομεσαίους αγρότες να δυσκολεύονται να καλλιεργήσουν χωρίς επαρκή καλλιεργητικά κεφάλαια και πιστωτική στήριξη.

Αναφερόμαστε στα χαράτσια και την βαριά φορολογία του λαού. Στην ανέχεια και την φτώχεια που κυριαρχούν στις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Γιατί δεν αποκαλύπτετε την δεινή οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας και των Δήμων εξ αιτίας της παρακράτησης των πόρων που δικαιούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ; Εξ αιτίας του ανεπαρκών δημόσιων επενδύσεων;

Γιατί δεν αποκαλύπτεται την πραγματικότητα στον λαό, υιοθετώντας τις αντιλαϊκές επιλογές που φορτώνουν τα βάση της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Γιατί στερείτε τους εργαζομένους από έργα και υπηρεσίες που δικαιούνται.

Γιατι δημιουργείτε ψεύτικη εικόνα για τον ρόλο της Ε.Ε, που έχει αποδειχτεί αδίστακτος τοκογλύφος για την χώρα μας και τον λαό της. Πως μπορεί κάποιος που ξεζουμίζει τον λαό να παίρνει και ευεργετικά μέτρα για τον τόπο. Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;

Γιατί η λέξη διεκδίκηση έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιο σας ; Γιατί όταν μιλάτε για οικονομικούς πόρους στρέφεστε πάντα στο λαό και τις φτωχικές οικονομίες του ;

Γιατί πολυδιασπάτε την διαχείριση των οικονομικών της περιφέρειας, ώστε να καταστήσετε δυσχερή μέχρι και αδύνατο τον όποιο λαϊκό έλεγχο. Γιατί η διαχειριστική αρχή και το περιφερειακό ταμείο λειτουργούν έξω από οποιαδήποτε έστω και τυπική μορφή ελέγχου του περιφερειακού συμβουλίου;

Γιατί δεν εξηγείτε τι σημαίνει υπερδέσμευση για το ΕΣΠΑ. Γιατί δεν εξηγείτε το τι σημαίνει τα συμβασιοποιημένα έργα να είναι περισσότερα από τα διατιθέμενα ποσά ; Γιατί δεν λέτε πως αυτό σημαίνει λιγότερες δυνατότητες προγραμματισμού έργων και υπηρεσιών ; Πως αυτά τα προγράμματα διαμορφώνονται όχι στην βάση των αναγκών του λαού αλλά σύμφωνα με τις επιλογές της Ε.Ε.

Πως χαρακτηρίζετε τη στάση σας απέναντι στους εργαζόμενους των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, που υποσχεθήκατε να βοηθήσετε στον αγώνα για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, όταν αντί οποιασδήποτε άλλης παρέμβασης παραχωρήσατε στο μονοπώλιο της LAFARGE άδεια καύσης RDF στο εργοστάσιο της, στο Αλιβέρι για να την πάρετε για μια ακόμη φορά πίσω κάτω από την λαϊκή κατακραυγή.

Φυσικά, διερωτόμαστε και για τα συμπεράσματα εκείνων των συνδικαλιστών που χειροκρότησαν την πρόταση σας στο περιφερειακό συμβούλιο, για διάλογο με την LAFARGE που ολοφάνερα οδηγούσε στο ροκάνισμα του χρόνου και τη διευκόλυνση της Εταιρείας στο να υλοποιήσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της.

• Πως αντιμετωπίζετε την ανεύρεση εξασθενούς χρωμίου στα νερά και άλλων περιοχών της κεντρικής Εύβοιας, δημιουργώντας ανησυχίες για την έκταση του προβλήματος, όταν παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των αιτιών εμφάνισης του σε αυξημένες συγκεντρώσεις. Όταν τα αναγκαία έργα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, σε Οινόφυτα, Αυλίδα και Μεσσάπια καθυστερούν.

• Πως τοποθετείστε μπροστά στην δικαστική έρευνα που διεξάγετε στην Χαλκίδα με αντικείμενο την επιβολή παράνομων και ενδεχόμενα επιλεκτικών προστίμων σε βενζινοπώλες της περιοχής, από την Περιφερειακή ενότητα της Εύβοιας;

• Πότε επιτέλους θα υλοποιήσετε την υπόσχεση, που δώσατε τον περασμένο Ιούνιο, για την υπεύθυνη ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την λειτουργία και τα προβλήματα των αναπτυξιακών εταιρειών που εμπλέκεται η περιφερειακή διοίκηση της Στερεάς Ελλάδας;

• Η εκλογή περιφερειακού ΦΟΣΔΑ δείχνει ξεκάθαρα πως προχωράει το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Στερεά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και στην λογική δημιουργίας προϋποθέσεων για την εμπλοκή του μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Φαίνεται, μάλιστα, πως εξελίσσεται πίσω από τις πλάτες του Περιφερειακού Συμβουλίου και των περισσότερων δημοτικών συμβουλίων, που παρ’ ότι έχουν λόγο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων πληροφορήθηκαν τα της εκλογής περιφερειακής διοίκησης από τον τύπο.

Χωρίς να γνωρίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του. Χωρίς να έχουν γνώση των πηγών και των ρυθμών χρηματοδότησης του.

Που και ποια ήταν η παρέμβαση σας κ. Περιφερειάρχη;

Χωρίς αυτά να εξαντλούν το σύνολο των προβλημάτων, που έχουν μεγάλη σημασία και περιμένουν την υπεύθυνη αντιμετώπιση από πλευράς περιφερειακού Συμβουλίου, ζητάμε να εκφράσετε την άποψη σας και να δρομολογήσετε την συζήτηση τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, άμεσα.

OI ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας