Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά την ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, για το πρόβλημα των σπουδαστών σχετικά με την πρακτική τους εκπαίδευση σε ναυτιλιακή εταιρεία, ψηφίζεται αυτήν την εβδόμάα στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο αίρεται το αδιέξοδο που αντιμετώπιζαν οι σπουδαστές.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Ο βουλευτής που είχε συζητήσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι σπουδαστές στην ακαδημία της Κύμης να βρουν ναυτιλιακή εταιρία να τους ναυτολογήσει προκειμένου να περάσουν στο επόμενο εξάμηνο ή να λάβουν το πτυχίο τους, είχε αναδείξει το θέμα με ερώτηση (αρ. 6100 22/1/2013) στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο και είχε απαντήσει ότι πράγματι αναγνωρίζει το πρόβλημα και το εξετάζει.

Αυτήν την εβδομάδα ψηφίζεται από τη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο ναυτιλιακές επιχειρήσεις υποχρεώνονται να ναυτολογούν σπουδαστές (τουλάχιστον τόσους όσα και τα καράβια τους), ενώ παράβαση της υποχρέωσης αυτής συνεπάγεται πρόστιμο σε βάρος της εταιρίας.

Στόχος της ερώτησης του βουλευτή ήταν να αρθεί το αδιέξοδο στη ναυτική εκπαίδευση των σπουδαστών, ο οποίος επιτυγχάνεται με τη ρύθμιση αυτή.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας