Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ανέπτυξε στην Ολομέλεια της Βουλής, την επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει, σχετικά με τις παρανομίες των offshore εταιρειών με έδρα την Κύμη Ευβοίας.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτησή του στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα «Φορολογικός έλεγχος και καταλογισμός αστικών και ποινικών ευθυνών για τις παρατυπίες και παρανομίες των OFF-SHORE εταιρειών με έδρα τη Κύμη της Εύβοιας», ο Βουλευτής Ευάγγελος Αποστόλου, Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αν και έχει περάσει αρκετός - πλέον του ενός έτους – από την έναρξη των ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών για τις 27 off-shore εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Κύμης Ευβοίας , εκ των οποίων οι 25 είναι κυπριακές ,ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο αποτέλεσμα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αγορές εκατοντάδων στρεμμάτων παραλιακών εκτάσεων στους Αγίους Αποστόλους ενδεχομένως να κρύβονται και στελέχη μεγάλης ελληνικής τράπεζας, τα οποία έλαβαν δάνειο από τη συγκεκριμένη τράπεζα και προχώρησαν στην αγορά εκτάσεων από 1 έως 10 στρέμματα, χρησιμοποιώντας ως όχημα τις κυπριακές αυτές offshore που δημιούργησαν δικηγορικά γραφεία στην Κύπρο.

Μάλιστα, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του φόρου είχαν φροντίσει να τεμαχίσουν μεγάλες εκτάσεις, αγοράζοντας έτσι ένα μέρος από αυτές χωρίς να υποχρεούνται στην καταβολή του φόρου, ενώ ένα άλλο μέρος αγοράσθηκε από Κύπριους οικογενειάρχες οι οποίοι εμφανίζονται να είναι νόμιμοι στις υποχρεώσεις τους.

Έχουν γίνει επίσης γνωστά γεγονότα πιέσεων από τους ιδιοκτήτες σε μηχανικούς – εκτιμητές για την υπερτιμολόγηση αγορασμένων εκτάσεων με σκοπό την σύναψη υπέρογκων πρόσθετων δανείων από γνωστή κυπριακή τράπεζα.

Είναι γνωστό πρόσφατο έγγραφό σας , που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ότι πραγματοποιείται έλεγχος 24 offshore, που δραστηριοποιούνται στην Κύμη και από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας. Γιατί όχι σε 27 και τι γίνεται όμως με τις άλλες 3; Έχει γίνει έλεγχος σε αυτές; Με τι αποτέλεσμα»;

Στην απάντηση του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέληξη σχετικός έλεγχος που έχει εντοπίσει τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά δε μπορούν να γνωστοποιηθούν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο.

Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα υπάρξουν ανακοινώσεις, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος φοροδιαφυγής των εξώχωρων εταιρειών».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας