Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ενημερωτικό περίπτερο έχει στηθεί εδώ και κάποιες μέρες στην Αβάντων, από το Σωματείο Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας. Σκοπός του περιπτέρου είναι η άμεση ενημέρωση του κόσμου, σχετικά με την παραπληροφόρηση που προσπαθεί να περάσει η LAFARGE, για το κλείσιμο του εργοστασίου.
Ενημερωτικό περίπτερο εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας
Ενημερωτικό περίπτερο εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Μετά την ανακοίνωση της LAFARGE για κλείσιμο του εργοστασίου των Τσιμέντων της Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι δια του Σωματείου τους, έχουν ξεκινήσει αγώνα, για ακύρωση της απόφασης και επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων, με τοπικούς φορείς, καθώς και με την Ομοσπονδία Τσιμέντων Ελλάδος. Εδώ και λίγες μέρες, θέλοντας να ενισχύσουν τον αγώνα τους, αποφάσισαν το στήσιμο περιπτέρου στην οδό Αβάντων στη Χαλκίδα. Το περίπτερο παραχωρήθηκε από το Δήμο Χαλκιδέων, έχοντας ως σκοπό την ενημερώση του κόσμου, για το γεγονός ότι το εργοστάσιο μπορεί τυπικά να έχει σταματήσει την παραγωγή αλλά ουσιαστικά ούτε έχει κλείσει, ούτε έχουν απολυθεί οι εργαζόμενοι, ούτε ψάχνουν για άλλη δουλειά, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο όποιες φήμες κυκλοφορούν. Επίσης, η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί μια νέα μορφή αγώνα, καθώς μέσα από το περίπτερο δίνεται η ευκαιρία στο κόσμο να ενημερωθεί για τους πραγματικούς λόγους παύσης του εργοστασίου, αναιρώντας έτσι την προπαγάνδα της εταιρείας, ότι το εργοστάσιο της Χαλκίδας δεν είναι παραγωγικό.

Μάλιστα έχουν αναρτήσει και πανό. Το ένα είναι του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, με το σύνθημα «Ενωμένοι στον αγώνα» και το άλλο του Σωματείου Τσιμέντων, το οποίο αναφέρει ότι δεν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της LAFARGE.

Στα πλαίσια του αγώνα κατέθεσαν και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της LAFARGE, ζητώντας την απασχόληση τους στο εργοστάσιο, εφόσον δεν έχουν απολυθεί. Έτσι χθες στις 18 Απρίλη βρέθηκαν στα δικαστήρια, με τους εργαζόμενους να γιουχάρουν μέλη της διοίκησης της ΑΓΕΤ, «χειροκροτώντας» τους κατά την έξοδο τους από το δικαστήριο. Η απόφαση βέβαια, η οποία εκδόθηκε σήμερα 19 Απριλίου, απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα, βασιζόμενη στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν απολυθεί και η ΑΓΕΤ συνεχίζει να τους πληρώνει. Το επόμενο δικαστήριο είναι προγραμματισμένο για το Σεπτέμβρη όπου και θα εκδοθεί η τελική απόφαση.

 

Όσον αφορά τις επόμενες ενέργειες τους, το Σωματείο περιμένει πρόσκληση και από τα άλλα εργοστάσια Τσιμέντων στην Ελλάδα, όπως έγινε με το Αλιβέρι, με κύριο στόχο την ενημέρωση του κόσμου για το τι συμβαίνει πραγματικά στο εργοστάσιο της Χαλκίδας.

Μένει να δούμε αν οι προσπάθειες θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, προκειμένου να μην χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας στην Εύβοια.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στον αγώνα σας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας