Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, καλεί τον κόσμο να συμμετασχεί στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Μεγάλη Τετάρτη στις 11 στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας κος Μπασινάς
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας κος Μπασινάς

Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα μνήμης, αγώνων και διεκδικήσεων. Είναι μέρα τιμής στους πρωτοπόρους αγωνιστές της Εργατικής Τάξης.

Είναι μέρα ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Το Εργατικό Κίνημα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, αντιδρούμε, στην ισοπέδωση των θεμελιωδών κοινωνικών εργατικών δικαιωμάτων, που επιχειρούν Κυβέρνηση και Τρόικα.

Τιμώντας όσους θυσιάσθηκαν για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της Εργατικής Τάξης, δίνουμε δυναμικά το παρών στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Μεγάλη Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας.

  • Αντιδρούμε στην απειλή, για κλείσιμο των Τσιμέντων Χαλκίδας, ενός εμβληματικού για την πόλη και το Νομό εργοστασίου.
  • Αντιδρούμε για την σχεδιασμένη αποβιομηχάνιση που οδήγησε στην απαξίωση και στο «κλείσιμο» μια σειρά από παραγωγικές επιχειρήσεις (ΣΕΛΜΑΝ – ΙΝΤΕΡΚΕΜ – ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ – ΝΕΟΣΕΤ – ΒΕΤ – ΒΙΟΜΕΚ- ΜΗΧΑΝΙΚΗ – Σ/Μ ΓΑΛΗΝΟΣ κ.λ.π.) σε ομηρία και ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
  • Αγωνιζόμαστε, για ανατροπή της υφεσιακής πολιτικής, που οδηγεί στην φτώχια, το μαρασμό και το περιθώριο στην κοινωνία.
  • Αγωνιζόμαστε, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για την κατοχύρωση εργασιακών, οικονομικών και δημοκρατικών κατακτήσεων.
  • Αγωνιζόμαστε, ενάντια στις πρακτικές που καταργούν το κράτος πρόνοιας, επιβάλλουν φορομπηχτικές πολιτικές και συσσωρεύουν βάρη άδικα και αβάσταχτα στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων.

Δίνουμε τη μάχη για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας που επιβάλλουν η δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.

Ενάντια σε αυτή την νεοφιλελεύθερη επίθεση που καταστρέφει λαούς και κοινωνίες, η εργατική τάξη οφείλει με ενότητα– αποφασιστικότητα και αγώνα να υψώσει το ανάστημά της, ανατρέποντας αδιέξοδες πολιτικές που παράγουν ανεργία-απολύσεις-φτώχεια και ρατσισμό.

Η φετινή Πρωτομαγιά, μας υποχρεώνει να αφήσουμε πίσω μας δογματισμούς–περιχαρακώσεις και κομματικές εξαρτήσεις, δίνοντας ενωμένοι τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Η διάσπαση της ενότητας και της δράσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος εξυπηρετεί μόνο αυτούς που επιβουλεύονται τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, αυτούς που θέλουν την Εργατική Τάξη αδύναμη, ανίκανη και περιθωριοποιημένη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας